Ahmet Edip Uğur kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte biyografisi

Ahmet Edip Uğur kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte biyografisi

Kimya mühendisi olan Edip Uğur, 1987 yılında siyaset hayatına adım atana kadar sanayici olarak çeşitli alanlarda faaliyet gösterdi. Anavatan Partisi ve AK Parti'den siyaset yapan deneyimli isim, DEVA Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı. 8 Eylül 2021 günü beyin tümörü nedeniyle 71 yaşında vefat etti. İşte, Ahmet Edip Uğur'un hayat hikayesi...

Bir dönem memleketi Balıkesir'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Edip Uğur, TBMM'de dört dönem milletvekili olarak görev yaptı. 2007-2011 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan deneyimli siyasetçi, 2020 yılında DEVA Partisi'ne katıldı.

EDİP UĞUR NEDEN VEFAT ETTİ, HASTALIĞI NEYDİ?

Mücadele ettiği beyin tümörü nedeniyle geçtiğimiz aylarda ameliyat olan Edip Uğur, 8 Eylül 2021 Çarşamba günü 71 yaşında hayatını kaybetti. Edip Uğur'un çocukları tarafından yapılan açıklamada, cenaze namazının 9 Eylül 2021 Perşembe günü Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nde öğlen namazına müteakiben kılınacağı kaydedildi. Edip Uğur'un cenazesi Balıkesir'de Başçeşme Mezarlığı'nda gerçekleşecek.

ahmet-001.jpg

AHMET EDİP UĞUR'UN HAYATI

7 Nisan 1950 tarihinde Balıkesir'de dünyaya geldi.

Lisans eğitimini, eski adı İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi olan Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde tamamladı.

Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanlığı görevlerinde bulundu.

AK Parti Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı yaptı.

1987 genel seçimlerinde Anavatan Partisi'nden, 2002, 2007, 2011 genel seçimlerinde AK Parti'nden Balıkesir Milletvekilliği yaptı.

2008-2014 yılları arasında AK Parti Mali İdari İşler Genel Başkan Yardımcısı görevinde bulundu.

2014-2017 yılları arasında AK Parti'den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı.

2020 yılında AK Parti'den ayrılarak Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

8 Eylül 2021 günü 71 yaşında hayatını kaybetti.

Ahmet Edip Uğur, evli ve üç çocuk babasıydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN