Şahin Mengü kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte biyografisi

Şahin Mengü kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte biyografisi

Hukuk eğitimini tamamladıktan sonra avukatlık ve Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreterliği yapan Şahin Mengü, 2007-2011 yılları arasında CHP'den milletvekili oldu. 20 Eylül 2021 Pazartesi günü yüksek tansiyon şikayetine bağlı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. İşte, Şahin Mengü biyografisi...

Gazeteci Nevşin Mengü'nün babası eski CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü'nün hayatını kaybettiği öğrenildi. Bülent Ecevit ve Deniz Baykal'ın avukatlığını yapan deneyimli siyasetçi, 73 yaşındaydı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "23. Dönem Manisa Milletvekilimiz, değerli hukukçu, siyasetçi Şahin Mengü'yü yitirdik. Değerli büyüğümüze Allah'tan rahmet, ailesine, tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "23. Dönem Manisa Milletvekilimiz, çok değerli hukukçu, siyasetçi Şahin Mengü'yü kaybettiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrendim. Değerli büyüğümüz Şahin Mengü'ye Allah'tan rahmet, ailesine, tüm sevenlerine ve Cumhuriyet Halk Partisi ailesine başsağlığı diliyorum" mesajını paylaştı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Atatürkçülükten taviz vermeyen siyasetçi, PKK'lılara karşı avukatım olmayı talep eden Ankara Koleji'den ağabeyim Şahin Mengü'nün vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, siyaset ve hukuk camiasına baş sağlığı dilerim" dedi.

Zafer Partisi Genel Sekreteri Milletvekili İsmail Koncuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Genel Başkan Yardımcımız Sn. Burak Mengü'nün muhterem babası Şahin Mengü Hakka yürümüştür" ifadelerini kullandı.

ŞAHİN MENGÜ NEDEN VEFAT ETTİ, HASTALIĞI NEYDİ?

Burun kanaması ve baş dönmesi şikayetiyle Ankara Kavaklıdere Bayındır Hastanesi'ne kaldırılan Şahin Mengü'nün, yüksek tansiyon nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Vefat haberinin ardından siyaset ve medya camiasından çok sayıda taziye mesajı paylaşıldı.

126655-lhvz-cover.jpg
Nevşin Mengü ve Şahin Mengü

ŞAHİN MENGÜ'NÜN HAYAT HİKAYESİ

4 Nisan 1948 tarihinde Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde dünyaya geldi. Şahin Mengü aslen Manisa Akhisarlıdır. Gazeteci Nevşin Mengü'nün babasıdır.

TED Ankara Koleji'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

Bir süre serbest avukatlık yapan Şahin Mengü, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreterliği ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in sıkıyönetim döneminde avukatlığını ve daha sonra eski CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın avukatlığını yaptı.

2002 ve 2006 yıllarına CHP Parti Meclisi'ne seçildi. 1980 yılından bu yana CHP tüzel kişiliğinin (CH-SODEP-SHP) sürekli olarak avukatlığını üstlendi.

2007 genel seçimlerinde CHP'den Manisa Milletvekili seçildi ve bu görevini 2011 yılına kadar sürdürdü.

12 Kasım 2014 tarihinde CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Dersim Katliamı'nda yaşananlar özür dilemesi üzerine Şahin Mengü, "Sen hangi hakla CHP adına özür dileyemezsin. Sen kimsin şerefsiz" sözleriyle sosyal medyada paylaşımda bulundu. Daha sonra yaptığı açıklamalarda sözünün arkasında olduğunu belirtmiştir. Bu konuda kendisine açılan hakaret davasını kaybetti.

Şahin Mengü, 20 Eylül 2021 Pazartesi günü yüksek tansiyona bağlı olarak 73 yaşında hayatını kaybetti.

Filiz Mengü ile evli ve iki çocuk babasıydı.

ŞAHİN MENGÜ KİTAPLARI

2013 - Tarihinden ve Köklerinden Kopartılan CHP

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN