Giresunlular kolları sıvadı! Günde 5 tane yiyen bir daha acıkmıyor! Kilosu 100 TL’ye yaklaştı

Giresunlular kolları sıvadı! Günde 5 tane yiyen bir daha acıkmıyor! Kilosu 100 TL’ye yaklaştı

Giresun'un milli yiyeceğinde hasat sezonu başladı. Günde 5 tanesi tok tutmaya yetiyor faydaları saymakla bitmiyor. Canan Karatay'ın bile öve öve bitiremedi o lezzeti kilogram fiyatı 100 TL'ye doğru ilerliyor. İşte tüm detaylar…

Giresun denildiğinde akla ilk gelen lezzet tabii ki de fındık oluyor. Hasat sezonu ile birlikte bahçelere koşan mevsimlik işçiler tek tek elleriyle topluyor kış için depolamaya gönderiyor. Lezzetli ve besleyici bir kuruyemiş olarak bilinen fındık faydaları ile de say say bitmiyor. Bu yıl mevsimde yaşanan sıkıntılar fındık verimini de etkilerken ortaya çıkan böcekler de fındıkları talan ediyor. Üretici ne kurtarırsam kar diyerek soluğu bahçede alıyor. İşte tüm detaylar…

FINDIKTA HASAT SEZONU BAŞLADI

Giresun'da fındık sezonu ile birlikte bahçeye koşan mevsimlik işçiler tek tek topladıkları ürünleri kurutmak için gönderiyor. Bez ya da beton zemin üzerine serilen fındıklar günde 2-3 kez olmak üzere tırmıklarla karıştırılarak kış sezonunu hazırlanıyor. Son derece besleyici bir kuru yemiş olan fındık özellikle Giresun'da daha lezzetli bir hal alıyor. Giresun ve çevresinde büyük bir coşkuyla kutlanan hasat zamanı bölge halkı ve fındık üreticileri içinde emeklerinin karşılığı anlamına geliyor. Yeni sezonda Giresun'da 84 TL olarak görülen fındığın kilogram fiyatı adım adım 100 TL'ye doğru ilerliyor.

findik-1.jpg

FINDIĞIN FAYDALARI NELERDİR?

Amerika'da gerçekleştirilen bir araştırma doğrultusunda fındığın prostat kanserini %34 oranında engellediği ortaya çıktı. Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırma sonucunda prostat kanserine yüzde 34 oranında engelleyen fındığın tip 2 diyabet ve Kalp hastalıklarına karşı da etkili olduğu belirtildi.

İngiliz sağlık dergisi Journal of Cancer’de yayınlanan araştırma doğrultusunda Bir avuç fındık tüketmek prostat kanseri riskini düşürdüğünü belirtti. Fındık ve fıstığın doğal Karbonhidrat, yağ, protein, mineral ve vitamin kaynağı olduğunu belirten uzmanlar sağlık açısından son derece yararlı olduğunu da vurguluyor. Günde 5 adet tüketilen fındığın gün boyu tok tutmaya yaradı da belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN