Gülistan Doku’nun avukatından çarpıcı açıklama: ‘Örtbasçı üst düzey kamu görevlisine ilişkin delilleri paylaşacağız’

Gülistan Doku’nun avukatından çarpıcı açıklama: ‘Örtbasçı üst düzey kamu görevlisine ilişkin delilleri paylaşacağız’

Tunceli’de 2020 yılından bu yana haber alınamayan Gülistan Doku soruşturmasında, 13 kişilik gözaltı dalgasının ardından aile avukatı Ali Çimen’den bir açıklama geldi. Çimen, soruşturmayı örtbas ettiği iddia edilen üst düzey bir kamu görevlisine ait kesin delillerin bugün kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun kayboluşunun üzerinden geçen altı yılın ardından, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın "cinayet" şüphesiyle derinleştirdiği soruşturma operasyonel bir safhaya geçti. 13 kişi hakkında verilen gözaltı kararlarının yankıları sürerken, dosyadaki "delil karartma" iddiaları yargının bir numaralı gündem maddesi haline geldi.

"ÖRTBASÇI FAİL" İDDİASI VE KESİN DELİL VURGUSU

Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, dosyanın yıllarca neden çözümsüz kaldığına dair önemli bir ipucu verdi. Çimen, "üst düzey kamu görevlisi" olarak tanımladığı bir ismin, soruşturmayı manipüle ettiği veya engellediğine dair kanıtlara ulaştıklarını belirtti:

"Yarın, yani 15 Nisan tarihinde; üst düzey kamu görevlisi olarak kodladığımız örtbasçı failin eyleminin bir bölümünü kesin delillerle paylaşmış olacağız."

13 ŞÜPHELİ HAKKINDA "KASTEN ÖLDÜRME" SUÇLAMASI

Başsavcılığın son hamlesiyle birlikte, aralarında dönemin mülki amirleri ile doğrudan bağlantılı isimlerin de bulunduğu 13 kişi hakkında "kasten öldürme" ve "suç delillerini karartma" suçlamaları yöneltildi. Gözaltına alınan isimler arasında; Doku’nun erkek arkadaşı Zeinal Abarakov ve dönemin valisinin yakın çevresindeki isimlerin yer alması, soruşturmanın kapsamının mülki ve idari hiyerarşiye uzandığını gösteriyor.

ALTI YILLIK ARAYIŞ: BARAJ GÖLÜNDEN ADLİYE KORİDORLARINA

5 Ocak 2020’de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra sırra kadem basan Gülistan Doku için yürütülen ilk çalışmalar, genç kızın bir "intihar" senaryosuyla Uzunçayır Baraj Gölü’nde aranması üzerine yoğunlaşmıştı.

Deniz Kuvvetleri ve AFAD’ın katılımıyla baraj suyunun tahliye edilmesine kadar varan aylarca süren çalışmalardan hiçbir iz bulunamamıştı.

İlk günlerde ortaya çıkan görüntülerde, Doku’nun kaybolmadan hemen önce erkek arkadaşı tarafından zorla bir araca bindirilmeye çalışıldığı görülmüş, ancak dosya uzun süre bu yönde ilerlememişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN