Güllü’nün ölümünde yeni gelişme: Bilirkişi raporu tanık ifadesiyle çelişti

Güllü’nün ölümünde yeni gelişme: Bilirkişi raporu tanık ifadesiyle çelişti

Arabesk müziğin güçlü sesi Güllü’nün Yalova’daki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturmada kritik bir gelişme yaşandı. Dosyaya giren bilirkişi ek raporu, olayın tek tanığı olan Sultan Nur Ulu’nun "aşağı itildi" iddiasını bilimsel verilerle sarsan tespitler içeriyor.

Arabesk müziğinin sevilen ismi Güllü’nün trajik ölümüyle ilgili sis perdesi aralanıyor. Sanatçının kızı Tuğyan Ülkem Gülter’in "cinayet" suçlamasıyla karşı karşıya kaldığı soruşturmada, düşüşün mekaniğine dair hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. Raporun sonuçları, olayın bir itilme mi yoksa talihsiz bir kaza mı olduğu yönündeki tartışmaları yeni bir boyuta taşıdı.

"İTİLDİ" İDDİASINA BİLİMSEL İTİRAZ

Soruşturma kapsamında ifade veren Sultan Nur Ulu, ünlü sanatçının pencere önünde yüzü dışarı dönük bir vaziyetteyken, kızı tarafından arkadan tek hamleyle aşağı itildiğini öne sürmüştü. Ancak gazeteci Emrullah Erdinç tarafından paylaşılan bilirkişi raporu, bu ifadeyle taban tabana zıt bulgular ortaya koydu.

dff40de1-7dae-4e31-821a-e96487d24c0b.png

Raporda öne çıkan teknik detaylar:

Düşüş Pozisyonu: Sanatçının, iddia edilenin aksine yüzü dışarıya değil, odanın içine dönük vaziyetteyken pencereyle temas ederek düştüğü değerlendirildi.

Dış Cephe İncelemesi: Olay yerinde ve karşı binada herhangi bir sürtünme ya da ara çarpma izine rastlanmadı.

Adli Tıp Bulguları: Bilirkişi, yüzü dışarı dönük bir düşüşte vücudun ön kısmında ağır sıyrıklar ve ekimozlar oluşması gerektiğini, ancak Güllü’nün bedeninin ön yüzünde bu bulguların yer almadığını kaydetti.

KAMERA KAYITLARINDAKİ "SES" DETAYI

Raporun en dikkat çekici kısımlarından biri de olay günü çevre kameralara yansıyan ham görüntüler oldu. Bilirkişi incelemesinde, düşüşten hemen önceki saniyelerde ortamdan çarpma seslerinin duyulabildiği bilgisine yer verildi. Bu seslerin, düşüş öncesi yaşanan bir arbedeye mi yoksa bir kaza anına mı ait olduğu adli birimlerce titizlikle inceleniyor.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN