Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte Meteorolog Hüseyin Öztel'den son tahminleri canlı yayında açıkladı: Hazır olun

Ülke genelinde bir denge tutturamayan havalar hafta sonu nasıl olacak, ne zaman düzelecek? İşte Meteorolog Hüseyin Öztel'den son tahminleri canlı yayında açıkladı! Yeni haftaya hazır olun...

Habertürk TV Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, canlı yayında yaptığı açıklamalarla hafta sonu ve önümüzdeki haftanın hava durumuna dair önemli bilgiler paylaştı. İstanbul için yağmur müjdesi veren Öztel, Ege Bölgesi için ise kuvvetli fırtına uyarısında bulundu.

Habertürk TV'de "Gün Başlıyor" programına konuk olan Hüseyin Öztel, sunucu Ela Rümeysa Cebeci'nin sorularını yanıtladı. İstanbul'da beklenen yağışlarla ilgili merak edilenleri açıklayan Öztel, "Yağacak ama günlerin belli saatlerini kullanmak lazım" dedi.

EGE'DE KUVVETLİ FIRTINA VE GECE YARISI YAĞIŞLARINA DİKKAT!

53a864c0615dba13a0f0f32b.jpg

Öztel, özellikle Ege Bölgesi için önemli uyarılarda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün radar görüntülerine göre, Ege Denizi üzerinde öğle saatlerinden itibaren saatteki hızı 80-90 kilometreye, hatta 100 kilometreye ulaşabilecek kuvvetli rüzgarların beklendiğini belirtti. Bu durumun özellikle denizciler ve tekneleriyle açılacak olanlar için risk oluşturduğunu vurgulayan Öztel, "Bu gece Ege Denizi'nde olmamak lazım. Saat 01:00-02:00 sularında bugün, Cuma gecesi çok kuvvetli yağabilir" dedi.

Fırtınanın Trakya ve Ege'de gece yarısı kuvvetli yağışlara da yol açabileceğini ifade eden Öztel, özellikle Bursa-Gönen-Bandırma arasında su baskınları yaşanabileceği konusunda uyardı. Kıyı Ege'nin bu durumdan en çok etkilenecek bölge olduğunu belirten uzman, İzmir, Balıkesir, Manisa, Uşak ve Denizli'de de rüzgarın etkili olacağını söyledi.

MARMARA'DA YAĞMURLU 3 GÜN BAŞLIYOR, İSTANBUL'A CUMARTESİ SABAH YAĞMUR VAR!

62a2d025e4bfdc2a48a8e995.jpg

Hafta sonu yağışlarının en çok Marmara Bölgesi'nde etkili olacağını belirten Hüseyin Öztel, Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerini kapsayan 3 günlük toplam yağış tahmin haritasını da paylaştı. Haritaya göre, Trakya ve çevresinde 3 gün içerisinde 10 ila 25 milimetre arasında yağış bekleniyor.

İstanbul için ise müjdeli haberi veren Öztel, Cumartesi sabah-öğlen arası kuvvetli yağış beklendiğini söyledi. Pazar günü de İstanbul'da zayıf bir yağmur geçişi olabileceğini belirtti.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA GÜNEŞLİ HAFTA SONU, İÇ ANADOLU'DA YAĞIŞ YOK

Öztel, hafta sonu Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu (Ankara dahil) bölgelerinin güneşli geçeceğini, bu bölgelerde yağış beklenmediğini ifade etti. Aynı şekilde Denizli, Antalya, Konya, Mersin, Adana ve Osmaniye'de de güneşli bir hava hakim olacak.

BATI VE ORTA KARADENİZ DE YAĞIŞ ALACAK

Marmara'nın yanı sıra Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in de bu yağışlardan nasibini alacağını belirten Öztel, özellikle Kırklareli, İpsala, Çanakkale ve Bozcaada'da kuvvetli yağış ve fırtınanın etkili olabileceğini, bu bölgelerde denize açılmanın riskli olacağını vurguladı.

YENİ HAFTADA HAVA ISINIYOR, YAĞIŞLAR KESİLİYOR!

Meteorolog Hüseyin Öztel, önümüzdeki hafta için ise sevindirici haberler verdi. 19 Mayıs'tan itibaren yağışların kesileceğini ve sıcaklıkların artacağını belirten Öztel, "Pazartesi ile başlayan hafta var ya, 5-6 gün 25 derecelere çıkıyor İstanbul, 28 Ankara, 30 İzmir gibi. Hani yaz tadı verecek gelecek hafta" dedi.

Özetle, bu hafta sonu özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde yağışlı ve rüzgarlı bir hava beklenirken, yeni haftayla birlikte yurt genelinde sıcaklıkların artması ve güneşli günlerin geri dönmesi öngörülüyor. Özellikle Ege Bölgesi'nde yaşayanların ve denize açılacak olanların fırtına uyarılarını dikkate alması büyük önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN