Hazine arazisine kaçak inşaata gözaltı! Şikayetler ortaya çıkardı

Hazine arazisine kaçak inşaata gözaltı! Şikayetler ortaya çıkardı

İzmir'in Çeşme ilçesinde, hazine arazisi üzerine kaçak inşaat kazısı yaptıkları tespit edilen 6 şüpheli, polis tarafından gözaltına alındı. Olayda kullanılan bir iş makinesine de el konuldu. Bu olay, hazine arazilerinin korunması ve kaçak inşaatlarla mücadele konusunda vatandaşlar ve yetkililerin hassasiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Çeşme'ye bağlı Sakarya Mahallesi Ayayorgi mevkisinde hazine arazisi üzerine kaçak inşaat kazısı yapıldığı ihbarı üzerine çok sayıda vatandaştan şikayet yağdı. Şikayetler üzerine Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

6 GÖZALTI

Soruşturma kapsamında Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, savcılık talimatı doğrultusunda kaçak inşaat kazısı yaptığı belirlenen 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Kazılarda kullanılan iş makinesi de polis tarafından ele geçirildi.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Şüpheliler hakkında Sulh Ceza Hakimliği tarafından yurtdışına çıkış yasağı ve olayın meydana geldiği alana giriş yasağı ile adli kontrol kararı verildi.

HAZİNE ARAZİLERİ KORUNUYOR

Tapuya tescili yapılmamış orman, dağ, tepe, kaya, göl, nehir ve dereler hazine arazisi kapsamına girer. Bu olay, hazine arazilerinin korunması ve kaçak inşaatlarla mücadele konusunda vatandaşlar ve yetkililerin hassasiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN