HDP'nin açıkladığı deklarasyona Selahattin Demirtaş'tan ilk değerlendirme

HDP'nin açıkladığı deklarasyona Selahattin Demirtaş'tan ilk değerlendirme

Selahattin Demirtaş, HDP’nin bugün açıkladığı deklarasyonu sosyal medya paylaşımı ile değerlendirdi.

Selahattin Demirtaş, HDP’nin bugün açıkladığı deklarasyon için “HDP bir Türkiye partisidir ve tüm sorunların çözümüne taliptir. Bu deklarasyon da bunun en somut göstergesidir” dedi.

Demirtaş’ın mesajı şöyle:
"Bu değerli çağrıların karşılık bulması demokrasimizin ve iç barışımızın gelişip kalıcılaşması açısından son derece önemlidir. HDP bir Türkiye partisidir ve tüm sorunların çözümüne taliptir. Bu deklarasyon da bunun en somut göstergesidir. Hayırlı olsun."

mithat-sancar.jpg

HDP'DEN İTTİFAK AÇIKLAMASI

HDP, 2023'te düzenlenecek cumhurbaşkanlığı ile milletvekili seçimleri öncesi ve sonrasına dönük tavrını ve ilkelerini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışımızın olmadığını açıklıkla vurguluyoruz" ifadelerini kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, partilerinin 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine yönelik değerlendirmelerine dair 'Demokrasi Tutum Belgesi'nin detaylarını paylaştı.

Buldan ve Sancar, öncesinde yaptıkları ortak açıklamada 'parlamento seçimleri için 'demokrasi İttifakı' şiarıyla, 'halklar ve barış ittifakı, kadın dayanışması ve ittifakı, ekoloji ittifakı anlayışı temelinde, toplumsal ve siyasal muhalefet, emek, kadın ve gençlik hareketleri ile en geniş birlikteliği ve ortak mücadele zeminini büyütme kararlılığında olduklarını' söyleyerek, "Bunun dışında herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışımızın olmadığını açıklıkla vurguluyoruz" ifadelerini kaydetti.

11 maddelik belgede, güçlü demokrasi vurgusu yapılırken Türkiye’nin çözmesi gereken en köklü sorununun Kürt sorunu olduğu belirtildi. Kürt sorunun çözümü için ise "HDP, demokratik çözüm ve barış konusunda üzerine düşen her şeyi yapmaya, Türkiye’deki bütün toplumsal kesimlerin sorunlarını ve kaygılarını dikkate alan yapıcı bir rol üstlenmeye hazırdır" değerlendirmesi yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN