Davutoğlu: İmralı'dan mektup getirmekle Temelli'nin sözleri arasında fark yok

Davutoğlu: İmralı'dan mektup getirmekle Temelli'nin sözleri arasında fark yok

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu Sivas'ta Sivil Toplum Örgütleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Davutoğlu siyasetin gündeminde olan Kürt sorununun 'adresi' tartışmasına iktidarın İstanbul seçimlerinde İmralı'dan mektup getirmesini hatırlatarak eleştirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Sivas'ta STK ve muhtarlarla buluştu. Gündemi değerlendiren Davutoğlu hükümetin Uygur Türklerine yönelik tavrını eleştirdi.

'RABİA'DAN VAZGEÇMİŞ GÖRÜNÜYOR'

'Dünya beşten büyüktür' diyen Erdoğan'a seslenen Davutoğlu, 'Dünya Çin'den de büyüktür' dedi. Erdoğan'ın artık Rabia işareti yapmadığını ve Rabia demediğine de dikkat çeken Davutoğlu, 'Mısır ile anlaşmak için Rabia'dan vazgeçmiş görünüyorlar' dedi.

NEDEN SEÇİM KAZANMAK İÇİN İMRALI'DAN MEKTUP GETİRDİNİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP'li Sezai Temelli'nin sözlerine yönelik verdiği tepkiyi eleştiren Davutoğlu, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, neden İstanbul seçimlerinde İmralı'dan mektup getirdiniz, sizin eylem olarak yaptığınızla Temelli'nin sözleri arasında ne fark var' diye sordu.

Davutoğlu, 'Siz İstanbul seçimlerini kazanmak için adres İmralı demiş oldunuz, Ankara'da İstanbul'da seçim kazanmak için adres İmralı demiş oldunuz bunun Temelli'nin sözlerinden ne farkı var' dedi.

Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz" açıklamasına HDP'li Sezai Temelli, "Çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı'dır" diyerek mesaj vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN