Hekimlerin bir numaralı ilacı! İç Anadolu'da yetişiyor dağlardan tek tek toplanıyor… Kendi küçük ama faydası büyük

Hekimlerin bir numaralı ilacı! İç Anadolu'da yetişiyor dağlardan tek tek toplanıyor… Kendi küçük ama faydası büyük

Doktorların şifa kaynağı olarak gördüğü o ürün İç Anadolu Bölgesinde yetişen küçük ve ekşi bir meyve olarak bilinmektedir. Portakaldan 10 kat daha fazla C vitamini bulunduran küçük meyvenin faydaları da saymakla bitmiyor. İşte doktorların bir numaralı ilacı…

Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen birçok kişi farklı yöntemler denerken uzmanlar bu meyvenin mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde yetişen Bu ürün içerisinde barındırdığı C vitamini ile portakalı da geride bırakıyor. Faydaları saymakla bitmeyen meyvenin sirkesi de şifa oluyor. İşte doktorların bir numaralı ilacı…

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalıklara karşı koruma sağlayan alıç meyvesi, içerisinde bulundurduğu C vitamini ile vücuda katkı sağlıyor. Vücuttaki birçok fonksiyonun çalışmasında rol oynayan C vitamini antioksidan özelliği ile birlikte kolajen üretimini de desteklemektedir. Yorgunluk, halsizlik ve enfeksiyonlara karşı yatkın olan bireylerin alıç, tüketmesi tavsiye edilirken cilt problemlerinin de bu sayede geçeceği belirtiliyor.

alic-sirkesi-001.jpg

Yıllardır herkesin C vitamini depolarına doldurmak için tükettiği portakaldan 10 kat daha fazla C vitamini içeren alıç meyvesi, İç Anadolu Bölgesi'nde doğal olarak yetişiyor. Küçük ve ekşi bir meyve olarak bilinen alıcın 100 gramında yaklaşık 700 miligram C vitamini bulunmaktadır. Bu da portakaldan 10 kat daha fazla C vitamini içerdiğinin bir göstergesidir.

ALIÇ NEYE İYİ GELİR?

Faydaları saymakla bitmeyen ağaç meyvesinin iltihap önleyici, ağrı kesici, antioksidan ve antiemetik yani bulantı giderici özellikleri bulunuyor. Bunun yanı sıra mide rahatsızlığı yaşayan kişilerin alıç tüketmesi tavsiye edilirken hazımsızlık, şişkinlik, gaz ve bulantı sorunlarının çözüme olduğu aktarılıyor.

alic-satmak-001.jpg

Alış tüketen kişiler bağışıklık sistemini güçlendirirken enfeksiyonlara karşı da koruma sağlamaktadır. Kan şekeri düzenleyici rolü oynayan Alıç, aynı zamanda kolesterolü de düşürmektedir.

Son yıllarda kalp problemlerinde artış görülürken Alıç meyvesinin en büyük faydası da kalbe oluyor. Kan damarlarının genişlemesine ve kan basıncının düşmesine katkı sağlayan Alıç, kalp ritmini düzenlerken kalp krizi ve felç riskini de en aza indirir. Kalp kaslarının güçlenmesi ve kalp atışlarının düzenli olması için alıç tüketilmesi tavsiye ediliyor.

ALIÇ NASIL TÜKETİLİR?

Ekim ayı gibi toplanan alıç meyvesi taze tüketilebileceği gibi kurutularak ya da sirke olarak da tüketilebilmektedir. Özellikle alıç sirkesinin son derece faydalı olduğu vurgulanıyor. Alıçtan sirke yapmak için meyveleri bir gün suda beklettikten sonra yıkayıp kaya tuzu nohut bal ve limon ile karıştırınız. Ardından oda sıcaklığında bekletilen alıç sirkesini karanlık bir ortamda 60 ile 90 gün boyunca bekletiniz.

alic-001.jpg

Hazırlanan alıç sirkesini günde 1 veya 2 çay kaşığı olarak tüketebilirsiniz. Alıç sirkesini su ile karıştırarak tüketebileceğiniz gibi direkt kaşıkla da içebilirsiniz. Mide problemi bulunanlar ya da kan sulandırıcı kullanan kişilerin doktora danışmadan kullanmaması tavsiye ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN