Hırsızın böyle pişkini görülmedi! Her ayakkabıyı değil, beğendiklerini çalıyor: O anlar kamerada

Hırsızın böyle pişkini görülmedi! Her ayakkabıyı değil, sadece beğendiği ayakkabıları çalıyor! İşte seçici hırsızın o anları kamerada...

Osmaniye'nin Alibeyli Mahallesi'nde bir apartmanda yaşanan ayakkabı hırsızlığı olayı, bina sakinlerini şaşkına çevirdi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, sırt çantalı bir kadının apartmana giriş yaparak asansöre bindiği ve en üst kata çıktığı görülüyor. Kadının, en üst kattan başlayarak tüm katları dolaşarak beğendiği ayakkabıları tek tek topladığı ve yanında getirdiği torbaya doldurduğu anlar kayıtlara geçti.

Bina sakinleri, sabah uyandıklarında ayakkabılarının kaybolduğunu fark ederek güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi ve hırsızı tespit etti. Rahim Kurt isimli bir apartman sakini, hırsızın önce bisiklet parkını kontrol ettiğini ve ardından apartmana girdiğini belirtti. Kadının, en üst kattan başlayarak kaliteli ve pahalı ayakkabıları alıp aşağı katlara inerek topladığını ifade etti.

BEĞENDİKLERİNİ ALIYOR, GERİSİNİ ÇÖPE ATIYOR

hirsiz-2.png

Apartman yöneticisi Cumali Öztoprak ise, hırsızın bodrum katından başlayarak tüm katları kontrol ettiğini ve en üst kattan başlayarak ayakkabıları tek tek topladığını aktardı. Öztoprak, hırsızın beğendiği ayakkabıları alıp beğenmediğini ise çöpe attığını dile getirdi.

Hırsızlık olayıyla ilgili bina sakinleri, yetkililere bilgi vererek soruşturmanın başlatılmasını talep ediyor. Öztoprak, bu tür suçların artık hafifletici cezalarla geçiştirilmemesini ve daha caydırıcı cezaların uygulanmasını istiyorlar. Özellikle son dönemde yaşanan deprem felaketinin ardından insanların zaten zor zamanlar geçirdiğini ve bu tür hırsızlık olaylarının moral bozucu olduğunu vurguladı.