'Hocaların hocası' Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu son yolculuğuna uğurlandı

'Hocaların hocası' Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye’de tefsir alanında ilk doktora tezine imza atan, çalışmaları ilahiyat fakültelerinde ders kitabı olarak okutulan ‘hocaların hocası’ Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu'nun cenazesi toprağa verildi.

Hendek ilçesi Dereboğazı Mahallesi’ndeki evinde dün akşam rahatsızlanan Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu, kaldırıldığı Hendek Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Bugün ilçede Yeni Camii'de Prof. Dr. Cerrahoğlu için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Namaz öncesi aile, taziyeleri kabul etti.

Cenazeye Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bölge halkı katıldı.

f1.jpg

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Cerrahoğlu'nun tefsir ilmine önemli katkıları olduğunu belirtti. Namazın ardından Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu Hendek Mezarlığı'nda toprağa verildi.

PROF. DR. İSMAİL CERRAHOĞLU KİMDİR?

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin ilk öğrencilerinden olan Cerrahoğlu burada Hasan Hüsnü Erdem, Dr. Asistan Fuat Sezgin gibi isimlerden ders almıştı. 1960’da ‘Kur’an Tefsiri’nin Doğuşu ve Buna Hız Veren Amiller’ çalışması ile Türkiye’de tefsir alanında ilk doktora tezine imza atan Cerrahoğlu, 1963-1965 yıllarında Tunus’ta araştırmalar yaptı.

1976-1978’de Erzurum İslami İlimler Fakültesine dekanlık yaptıktan sonra mezun olduğu üniversiteye dönen Cerrahoğlu, 1996’da buradan emekli oldu. Çalışmaları ilahiyat fakültelerinde ders kitabı olarak okutulan ve yetiştirdiği öğrencileri ile ‘hocaların hocası’ olarak anılan Cerrahoğlu ortaokullarda okutulan din kitaplarının da yazarlarındandı.

Vakıflar, Diyanet, Hakses ve İslâm Mecmuası, Selâmet Mecmuası, İslâm Medeniyeti gibi çok sayıda dergide makaleleri yayımlanan Cerrahoğlu, ‘Tefsir Usûlü’, ‘Kur’ân-ı Kerîm ve Meâl ve Tefsiri’, ‘el-Mektebetu’l-İslâmiyye’, ‘Kur’ân-ı Kerîm’den Öğütler’, ‘Kur’an-ı Kerîm Nasıl Bir Kitaptır, Nasıl Anladılar, Nasıl Anlamalıyız’ gibi kitaplara imza atmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN