İBB Başkan Adayı Kavuncu'dan Murat İde'ye 'İmamoğlu' tepkisi

İBB Başkan Adayı Kavuncu'dan Murat İde'ye 'İmamoğlu' tepkisi

İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu, İYİ Parti'nin adayı olarak seçim kampanyasını sürdürürken, partisinin Genel Başkanı Meral Akşener'in eski danışmanı Murat İde'ye tepki gösterdi. İmamoğlu'nun seçim kampanyası için beste yapan İde'nin İYİ Parti içindeki tutumunu eleştiren Kavuncu, İde'nin İYİ Parti'ye zarar verdiğini ifade etti.

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde, İYİ Parti'nin seçim irtibat bürosunun açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eski danışmanı Murat İde'ye yönelik sert açıklamalarda bulundu. Kavuncu, İde'nin İYİ Parti'ye zarar verdiğini dile getirerek, ayrıca İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyası için beste yapan İde'ye tepki gösterdi.

'BİZ ARTIK YORULDUK'

Kavuncu, İde'nin İYİ Parti'ye zarar verdiğini söyleyerek, "Biz artık yorulduk. Bizimle uğraşmayın demekten yorulduk. Gidenler gidebilir. Ama gittikten sonra beraberce yol yürüdüğü arkadaşlarına bu kadar fazla zarar vermek isteyen bu duygu, bu nefret, bu arkadaşlarımızın içine nasıl girmiş, nasıl bu duygu onlara aşılanmış? Ben bunu anlayamıyorum" dedi.

Ayrıca, İmamoğlu'nun seçim kampanyası için beste yapanların, daha sonra İYİ Partililerin tepkisini çekecek açıklamalar yaptığını ifade etti.

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kendisi olduğunu vurgulayan Kavuncu, partili mensupların İmamoğlu'nu desteklemesine de tepki gösterdi. Kendisinin Bağcılar'da İYİ Parti'nin adayı olduğunu belirterek, partililerin başka bir adayı desteklemesini eleştirdi.

Kavuncu, partinin tüzüğünde ve Siyasi Partiler Kanunu'nda açıkça belirtildiği gibi, partililerin İYİ Parti adayını destekleme mecburiyeti olduğunu ifade etti. Parti disiplinine uymayanların ihraç edileceğini ve bu davranışın kabul edilemez olduğunu belirtti.

İYİ Parti'nin çatısı altına zorla kimseyi almadıklarını vurgulayan Kavuncu, ancak partililerin İYİ Parti adayını destekleme zorunluluğunu hatırlattı. Ayrıca, İYİ Parti içinde yaşanan istifalar ve adaylık değişikliklerine de değindi ve bu durumu parti içi idrak problemi olarak nitelendirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN