İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan TÜGVA açıklaması

İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan TÜGVA açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen TÜGVA'nın Genel Başkanı Enes Eminoğlu'nun 2015 yılında İBB'de işe alındığını açıkladı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, twitter hesabından açıklama yaptı. Ongun "Yaptığımız incelemelerde, TÜGVA yöneticilerinin İBB’de işe alındığını da tespit ettik. Mesela Vakfın Başkanı olan kişi 2015’te işe alınmış. 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından 11.04.2019’da işten ayrılmış. İBB’nin ballı kaynak olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Bilal Erdoğan'ın kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı'nın ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği ve bunlarla ilgili sicil listeleri tuttuğu iddia edilmişti.

eness.jpg

T24'e göre paylaşılan belgeler için önce "Tümüyle yalan" diyen vakfın başkanı Enes Eminoğlu, ikinci açıklamasında ise belgeler arasında doğru bilgiler olduğunu kabul etmişti. Eminoğlu, "Bir şekilde bu verilere ulaşılmış, içlerinden bazıları çıkarılmış, bir evrak oluşturulmuş. Bir kere bu içeriden belgeleri almış ya bu adam, sızdırmış. Kendisine yedek yapmış ve şu anda ifşa ediyor" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN