İmamoğlu'ndan 'bedelsiz arazi' vetosu

İmamoğlu'ndan 'bedelsiz arazi' vetosu

Şile ve Güngören’deki İBB’ye ait parsellerin AK Partili ilçe belediyelerine bedelsiz tahsis edilmesi İBB Meclisi’nde AK Parti - MHP grubunun oylarıyla kabul edilmişti. Başkan İmamoğlu kararı veto ederek mecliste yeniden görüşülmesini istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye meclisinde AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla alınan bedelsiz arsa tahsisi, 250 yeni İETT hattı açılması ve 66 bin servis aracının toplu taşıma sistemine dahil edilmesi kararlarını veto etti.

İBB Meclisi'nin mayıs ayı oturumlarında iki arsa tahsisi kararı alınmıştı. Şile Çavuş Mahallesi'nde 7 bin 535 metrekarelik parsel üzerinde yer alan ek hizmet binası olarak kullanılan Şile Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü binası, Şile Belediye Başkanlığı’na bedelsiz olarak devredilmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Güneştepe Mahallesi’nde 'Millet Bahçesi' yapılmak üzere yatırım programına alınan, TOKİ tarafından proje çalışması yürütülen bölgede kalan İBB'ye ait yaklaşık 20 bin metrekarelik alan da 10 yıl süreyle bedelsiz olarak Güngören Belediye Başkanlığı'na tahsis edilmişti. Her iki bedelsiz arsa tahsisi kararı AK Parti ve MHP’nin oylarıyla alınmıştı.

araziler.jpg

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şile ve Güngören'deki İBB arazilerinin AK Parti'li ilçe belediyelerine tahsis kararlarını yeniden görüşülmek üzere meclise iade etti.

YENİ HAT VE SERVİS ARAÇLARIYLA İLGİLİ KARARLARI DA İADE ETTİ

Ekrem İmamoğlu'nun İBB Meclisi'ne iade ettiği bir başka karar ise pandemi gerekçesiyle 31 Ağustos'a kadar İETT’nin 250 adet yeni hat ihdas etmesi oldu. İmamoğlu, yaz dönemde okulların kapalı olması nedeniyle boşta olan 66 bin servis aracıyla toplu taşıma hizmeti yapabilmesi için sözleşme imzalanmasına ilişkin önergeyi de veto etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN