İçinde ayı var sandı bir vaha çıktı! Dünyanın merkezine yolculuk… İçine göz atan bir daha çıkmak istemiyor

İçinde ayı var sandı bir vaha çıktı! Dünyanın merkezine yolculuk… İçine göz atan bir daha çıkmak istemiyor

Doğa fotoğrafçılığı yaptığı sırada ormanda keşfettiği o delik dünyanın merkezine yolculuk yaptırdı. Ayı yuvası zannettim o yer büyük bir hazineyi gün yüzüne çıkardı. Şimdiye kadar kimsenin fark etmediği o delik büyük şaheserler ortaya çıkarıyor. İşte dünyanın merkezine yolculuk yaptıran o yer…

Dünyanın farklı noktalarında keşfedilmemiş birçok yer bulunurken bir fotoğrafçının o keşfi herkesi hayran bıraktı. Sabah’ın haberinde yer alan açıklamalar dünyanın gizemli noktalarını da bir bir gün yüzüne çıkardı. Bir doğa fotoğrafçısının ayı yuvası zannettiği o yer şaheserlerle dolu bir mucizenin kapılarını araladı. İngiltere'de keşfedilen o yer dünyada daha neler var? dedirtiyor. İşte dünyanın merkezine yolculuk yaptıran o yer…

TESADÜFEN KEŞFETTİ

İngiliz doğa fotoğrafçısı Michael Scott, yalnızca bir hayvan yuvası zannettiği o yerin içerisinde akıl almaz bir keşfe imza attı. Dar ve uzun bir girişi bulunan mağarayı merak ederek yavaş yavaş ilerleyen Scott, yıllarca gizlenmiş bir ibadethaneyi gün yüzüne çıkardı.

magara.jpg

Yalnızca bir yabani hayvan barınağı olarak düşündü o deliğin ardından çıkan sır perdesi yalnızca Scott’ı değil tüm dünyayı da şaşkına çevirdi. Gördüğü inanılmaz manzara karşısında kamerasına sarılan Michael Scott, çektiği kareleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşınca dünyanın gündemine bomba gibi düştü.

40 KATLI BİR GÖKDELEN BÜYÜKLÜĞÜNDE

Keşfettiği mağaranın oldukça büyük olduğuna değinen Scott, 40 katlı bir gökdelenin sığabileceği büyüklükte bir mağara keşfi yaptığını aktardı. Annamite dağları boyunca uzanan "Son Doong" birbirine bağlı 150 büyük mağaradan oluşan ve henüz tamamı gezilmemiş olan bu yer yapılan lazer ölçümlerle birlikte 200 metre yüksekliğinde ve 150 metre genişliğinde olduğu anlaşıldı.

magara-1.jpg

Mağaraya ulaşmak isteyen kişilerin Ho Chi Minh City otobanının bir noktasından araçtan inerek ormanın içerisinde 10 kilometre yürümesi gerektiği belirtildi. Mağaranın tam adı "Hang Son Doong" ve bu yerel dilde "Dağ Nehri Mağarası" anlamına geliyor. Mağara sisteminin içinde göl, yağmur ormanı, plaj ve hayvanlar bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN