İncir yerken 2 kez düşünün! Meyve değilmiş: Meğerse ölü…

İncir yerken 2 kez düşünün! Meyve değilmiş: Meğerse ölü…

İncir yerken 2 kez düşüneceksiniz. Binbir derde faydası olan İncir aslında meyve değil. Üreme şekliylede farklı olan İncir’in çiçek olduğu ortaya çıktı. meğerse ölen böceklerden… Duyandıklarınız karşısında şaşkına döneceksiniz

Cennet meyvesi olarak bilinen İncir hakkında hiç bilinmeyenler ortaya çıktı. Meyve diye yediğimiz incir meğerse ters açan bir çiçek. Tadı kadar faydalarında say say bitmeyen İncir hakkındaki gerçekleri duyunca inanamayacaksınız

Üreme şekliyle diğer meyvelerden farklı olan incir aslına ters açan bir çiçek. Doğanın kural ihlali olarak adlandırılan İncir üremek için eşek arısı ya da ölü bir böceğe ihtiyaç duyar.

img-3488.jpeg

İNCİR YERKEN ÇOK SAYIDA MEYVE DE YİYİYORUZ

Tek ceviz ve tel tohum üreten incire Aquenyum adı verilmekte. Çeşitli bitkilerden oluşan İncir bundan dolayı çıtır dokuya sahiptir. Yani incir yerken çok sayıda meyve de yemiş oluyoruz.

img-3489.jpeg

ÜREMELERİ İÇİN ÖZEL BİR ARIYA İHTİYAÇLARI VAR

Üremeleri için polen değil özel bir arıya ihtiyaçları olan inciler, bu arıların sayesinde çoğalır. İncir arıları; incir olmadan yaşayamaz çünkü larvalarını meyvenin içine bırakmaktadırlar. Bu ilişki ortak yaşam veya karşılıklılık olarak bilinmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN