iPhone almak artık hayal değil! Vergiler kalktı fiyatlar düştü! İşte vergisiz iPhone fiyatları…

iPhone almak artık hayal değil! Vergiler kalktı fiyatlar düştü! İşte vergisiz iPhone fiyatları…

En pahalı telefonlar arasında yer alan iPhone almak isteyenlere müjde verildi. Telefon fiyatlarından daha yüksek ödenen vergiler iPhone almanın da en büyük engel olarak karşımıza çıkmaktadır. iPhone vergileri kalktı hayaller gerçek oldu. İşte vergisiz iPhone fiyatları…

Seçim öncesinde vergisiz ve telefon ve bilgisayar açıklamaları yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim vaatlerini gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler için uygulanacak vergisiz telefon ve bilgisayar alımları için harekete geçirdi. Öğrenciler cep telefonu ve bilgisayar satın almak için vergilerin düşürülmesini beklerken güncel açıklamalarda yakından takip ediliyor. Vergisiz telefon fiyatları ne kadar? sorusunun yanıtını arayan binlerce öğrenci iPhone için ne kadar ödeyeceklerini merak ediyor. İşte vergisiz iPhone fiyatları…


VERGİSİZ CEP TELEFONU ALINABİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaatleri arasında yer alan vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alımları için araştırmalar devam ediyor. Yükseköğretim kurumlarında Eğitim alan öğrencilerin yararlanabileceği vergisiz cep telefonu ve telefon uygulaması kapsamında yeni adımlar atılmaya başladı.

cumhurbaskani-erdogan-1.jpg

Uygulama ile birlikte öğrencilerin bir kereye mahsus olmak üzere vergi ödemeden cep telefonu ve bilgisayar alabileceği aktarıldı. Bunların yanı sıra öğrencilere ek olarak aylık 10 GB internet desteği de sağlanacak.

iphone-14-almak.jpg


VERGİLİ VE VERGİSİZ İPHONE ÜCRETLERİ NE KADAR?

Elektronik alet almak isteyen binlerce vatandaş Dolar kuru ve vergi engeline takılıyor. Dolar kurunda görülen artış birçok teknolojik alet fiyatlarını da arttırmaktadır. Bunun yanı sıra vergi ücretleri de vatandaşın cebini yakarken iPhone almakta neredeyse imkansız olarak görülüyor. Vergisiz telefon uygulaması kapsamında birçok öğrenci gözünü iPhone telefonlara çevirdi. iPhone telefonların vergisiz ücretlerini sizler için bir araya getirdik. iPhone model telefonlarda vergili ve vergisiz fiyatları şu şekildedir:

iphone-14.jpg

  • IPhone 14 512 GB telefon modeli için ÖTV tutarı: 11.017 TL, KDV tutarı: 5.947 TL, TRT Payı tutarı: 1.985 TL ve Kültür bakanlığı payı ise 199 TL’dir.
  • IPhone 14 Plus 512 GB telefon modeli için ÖTV tutarı: 12.119 TL, KDV tutarı: 6.541 TL, TRT Payı tutarı: 2.184 TL ve Kültür Bakanlığı payı ise 218 TL’dir.
  • IPhone 14 Pro 128 GB telefon modeli için ÖTV tutarı: 11.300 TL , KDV tutarı: 6.099 TL, TRT Payı tutarı: 2.036 TL ve Kültür Bakanlığı payı ise 20 TL’dir.
  • IPhone 14 Pro 128 GB model telefon üzerinden vergisiz ücreti hesaplanmıştır. Hesaplamaya göre telefonun vergili ücreti 41.999 TL’dir. Toplam vergi tutarı çıkarıldığında ise ücreti 21.383 TL olmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN