İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde kar yağışı alarmı: 688 gün sonra gelen uyarılar

İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde kar yağışı alarmı: 688 gün sonra gelen uyarılar

Herkesin dört gözle beklediği kar yağışlarında kahreden haber geldi. İstanbul ve Marmara bölgesi için kar yağışı alarmı verilirken 688 günlük süreç işaret edildi. Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Yalavo’da dahil olmak üzere acı tablo gözler önüne serildi. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS

Neredeyse Ekim ayından bu yana herkesin kar yağışı diye sayıkladı bu süreç herkesin canını sıkmaya başladı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar dikkatle takip edilirken gelen haber herkesin tadını kaçırdı. İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesini kapsayan kar yağışlarının 688 gündür uğramadığı belirtilerek 700 güne ulaşma riskinin olduğu vurgulandı. İşte tüm detaylar…

kar-yagisi-4.jpg

İstanbul başta olmak üzere, Marmara Bölgesi'ndeki Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Yalova illeri için meteoroloji uzmanlarından dikkat çekici bir uyarı geldi. Uzun zamandır beklenen kar yağışının hala gerçekleşmemesi, bölgede ciddi endişelere yol açıyor. Hava Forum adlı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İstanbul'un 688 gündür beklenen kar yağışına kavuşamadığı ve bu durumun 700 günü bulma riskinin olduğu belirtildi.

İSTANBUL'A BEYAZ GELİNLİK GİYDİRİLEMİYOR

Meteoroloji uzmanlarının ardı ardına yaptığı tahminlere rağmen, İstanbul'da beklenen kuvvetli kar yağışı bir türlü gerçekleşmiyor. İstanbul şehir merkezinin uzun bir süredir beyaz gelinliğini giyemediği bu durum, bölgede yaşayanlar için hem hayal kırıklığına hem de endişeye neden oluyor.

whatsapp-image-2024-02-02-at-09-44-24.jpeg

MARMARA BÖLGESİ'NDE TEHLİKE ÇANLARI

İstanbul'da yaşanan bu durumun, yakın zamanda Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Yalova gibi komşu illeri de etkilemesi bekleniyor. Artan hava sıcaklıkları ve küresel iklim değişikliğinin etkileri, tüm Marmara Bölgesi'nde benzer iklimsel değişikliklere yol açabilir. Uzmanlar, bu gidişatın önümüzdeki dönemlerde su kaynakları ve tarımsal üretim üzerinde de olumsuz etkiler yaratabileceği konusunda uyarıyor.

istanbul-kar.jpg

KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SONUÇLARI

Küresel iklim değişikliği ve artan hava sıcaklıklarının, özellikle kış aylarında beklenen kar yağışlarını engellediği görülüyor. Bu durum, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin yanı sıra, küresel ölçekte birçok bölgeyi de etkiliyor. Uzmanlar, iklim değişikliğine karşı alınacak önlemlerin ve sürdürülebilir çevre politikalarının önemine dikkat çekiyor.

SON DURUM VE GELECEK TAHMİNLERİ

İstanbul ve Marmara Bölgesi için yapılan son hava durumu tahminlerine göre, kar yağışının ne zaman gerçekleşeceği konusunda hala belirsizlik sürüyor. Bölge sakinleri ve yetkililer, meteoroloji raporlarını yakından takip ederek, olası kar yağışına ve bu yağışın getirebileceği olumlu ya da olumsuz etkilere hazırlıklı olmaya çalışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN