İstanbul’da El-Kaide ve IŞİD’e yönelik yürütülen çalışma kapsamında 14 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin sosyal medya hesaplarından örgütleri öven paylaşımlar yaptığı tespit edildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlükleri, “Terörizmin Finansmanı” suçuna ilişkin çalışma yürüttü.
Çalışmada, IŞİD ve El-Kaide mensubu, çatışma bölgeleriyle iltisaklı kişilerle bağlantılı olduğu belirlenen şüphelilerin sosyal medya hesapları incelendi. Şüphelilerin söz konusu örgütleri öven paylaşımlar yaptığı tespit edilirken, ülkeye yönelik eylemler yapabilecekleri ihtimali de göz önünde bulunduruldu.
Şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 14 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
Gözaltına alınan 14 şüpheli, sorgulanmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. Soruşturmanın çok yönlü devam ettiği bildirildi.
