Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), AKOM ve İçişleri Bakanlığı, İstanbul'da özellikle Avrupa Yakası'nda öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirince İstanbul Valiliği harekete geçti.
Bakanlık, valilik ve Meteoroloji'den peş peşe uyarılar: Sağanak ve fırtına geliyor
Valilik, oluşabilecek trafiğin önüne geçilmesi amacıyla ikili eğitim yapan resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde saat 16.00’dan itibaren eğitim tatil edildiğini duyurdu.
Saat verildi: AKOM'dan İstanbul'a 'fırtına' uyarısı
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı değerlendirmelere göre bugün öğlen saatlerinden sonra İstanbul’un Avrupa Yakasında başlaması beklenen gök gürültülü sağanak yağış ve yağış nedeniyle oluşabilecek trafik yoğunluğundan oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla ilimizde ikili eğitim yapan resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde saat 16.00’dan itibaren eğitim tatil edilmiştir.
Okul idarelerimiz tarafından velilerimiz bilgilendirilecektir. İsteyen velilerimiz çocuklarını teslim alabilecektir. Çalışan velilerimiz ise çocuklarını alıncaya kadar gerekli tedbirler okul yönetimi ve nöbetçi öğretmenlerce alınacaktır."
Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbullulara uyarı: Bugün evinize erken gidin
