İstanbulluların gözü kulağı AKOM’daydı: Kar yağışı devam edecek mi?

İstanbulluların gözü kulağı AKOM’daydı: Kar yağışı devam edecek mi?

İstanbul’da etkili olan kar yağışının ardından gözler yeni haftaya çevrildi. AKOM ve Meteoroloji’den gelen son tahminlere göre, Mega Kent’te kar yağışı yerini sağanak yağmura ve yükselen sıcaklıklara bırakıyor. İşte gün gün İstanbul'un hava raporu ve merak edilen "Kar yağacak mı?" sorusunun yanıtı.

Geçtiğimiz günlerde kenti beyaza bürüyen kar yağışı, yerini ılıman bir hava dalgasına bırakıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM) tarafından yayımlanan haftalık hava tahmin raporuna göre, İstanbul’da dondurucu soğuklar etkisini kaybederken sıcaklıklar bahar değerlerine kadar yükselecek.

OCAK AYI SONUNA KADAR KAR BEKLENMİYOR

İstanbulluların en çok merak ettiği "Kar yağışı sürecek mi?" sorusuna AKOM net bir yanıt verdi. Yapılan değerlendirmede, Ocak ayı sonuna kadar İstanbul'da ciddi bir soğuk hava dalgası veya kar yağışı beklenmediği vurgulandı. Yağışların önümüzdeki günlerde sadece yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği, gökyüzünün ise çoğunlukla parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR 15 DERECEYE KADAR ÇIKACAK

Haftalık rapora göre, özellikle hafta başında sıcaklıklarda belirgin bir artış yaşanacak. Cumartesi günü en yüksek 12°C olan sıcaklığın, Pazartesi günü itibarıyla 15°C’ye kadar yükselmesi bekleniyor.

GÜN GÜN HAVA TAHMİN RAPORU

AKOM verilerine göre İstanbul'u bekleyen haftalık tablo şu şekilde:

  • 24 Ocak Cumartesi: Parçalı bulutlu ve aralıklı yağmurlu. Akşam saatlerinde yağışın etkisi artacak. (7°C - 12°C)

  • 25 Ocak Pazar: Parçalı bulutlu bir gökyüzü hakimken, sabah saatlerinde aralıklı yağmur geçişleri görülecek. (8°C - 14°C)

  • 26 Ocak Pazartesi: Haftanın ilk günü yağmurlu geçecek; yağış miktarının 1-5 kg arasında olması bekleniyor. (10°C - 15°C)

  • 27 Ocak Salı: Haftanın en yağışlı günü olacak. Sağanak yağmurun 3-7 kg miktarında düşmesi öngörülüyor. (10°C - 14°C)

  • 28 Ocak Çarşamba: Yağışlar ara veriyor. Parçalı ve az bulutlu bir gökyüzüyle güneş yüzünü gösterecek. (10°C - 13°C)

  • 29 Ocak Perşembe: Hafif yağmur geçişleri tekrar başlayacak. (10°C - 14°C)

ANADOLU'DA KAR ALARMI SÜRÜYOR

İstanbul’da kar yerini yağmura bırakırken, Türkiye’nin iç ve doğu kesimlerinde durum farklı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok il için kuvvetli kar yağışı uyarısını yineledi. Sabah saatlerinden itibaren ülkenin doğusunda etkili olan yağışlar nedeniyle birçok bölge tamamen beyaza bürünmüş durumda.

Vatandaşların özellikle Salı günü beklenen sağanak yağışlar nedeniyle oluşabilecek su baskınlarına karşı tedbirli olmaları öneriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN