İTÜ açıkladı: Prof. Şengör'e soruşturma açıldı

İTÜ açıkladı: Prof. Şengör'e soruşturma açıldı

Celal Şengör'ün öğrencisini taciz ettiğini itiraf ettiği video büyük tepki çekmişti. Öğrenciler ve kadın örgütleri Şengör'ün görevden alınması istemişti. Olayla ilgili olarak görev yaptığı İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü açıklama yaptı.

İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör'ün yayınlanan bir videosunda öğrencisini taciz ettiğini itiraf etmesi büyük tepkiye yol açmıştı.

Öğrencisinin ismini vererek taciz olayı anlatan Şengör sosyal medya üzerinden de eleştirilmiş aynı zamanda kadın örgütlerinin de tepkilerini almıştı.

Taciz itirafı sonrası açıklama yapmayan İTÜ sessizliğini bozdu. Üniversitenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Taraflardan birinin mağdur olması ve korunması gereken özel hayatı nedeniyle idari soruşturma sonuçlanıncaya kadar kamuoyunu sabırlı olmaya davet ediyoruz. Olayın cezai yönü savcılık incelemesinde olup hukukun üstünlüğüne olan inancımız tamdır” denildi.

ituaciklamai.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN