İYİ Parti'den TRT atamalarına tepki: Artık Öcalan'a yemek programı yaptırırsınız

İYİ Parti'den TRT atamalarına tepki: Artık Öcalan'a yemek programı yaptırırsınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TRT'ye yaptığı atamaları eleştiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan "Evet, önümüzdeki süreçte o televizyona çıkardığınız Osman Öcalan'a TRT'de bir yemek programı yaptırırsınız artık size de yakışır. Ama heveslenmeyin, buna müsaade etmeyeceğiz" diyerek tepki gösterdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TRT'de yönetime atadığı isimlere tepki gösterdi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİN BORAZANI TRT'DE"

Görev süresi dolan TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in yerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Mehmet Zahid Sobacı’nın atandığını hatırlatan Türkkan "TRT Yönetim Kurulu Başkanı ise Prof. Dr. Ahmet Albayrak oldu. Düne kadar vatan haini Öcalan'a karşı ve kalleşler sürüsü PKK'ya karşı methiyeler düzen Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan da sayenizde yönetim kurulu üyesi olarak atanmış. Anlaşılıyor ki önümüzdeki dönemde TRT, çözüm sürecinin borazanı haline gelecek" diye konuştu.

"ÖCALAN'A TRT'DE YEMEK PROGRAMI YAPTIRIRSINIZ ARTIK"

Osman Öcalan'ın daha önce TRT'ye çıkarılmasını belirten Türkkan, şunları kaydetti: "Bu tehlikeli zihniyet, Osman Öcalan'a TRT'de yemek programı sundurursa hiç şaşırmayın. Evet, önümüzdeki süreçte o televizyona çıkardığınız Osman Öcalan'a TRT'de bir yemek programı yaptırırsınız artık size de yakışır. Ama heveslenmeyin, buna müsaade etmeyeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kararıyla TRT'de yönetim değişmişti. Son düzenleme ile TRT Yönetim Kurulu üye sayısı da 7'den 9'a çıkarılmıştı.

İbrahim Eren'in görev süresinin dolmasıyla TRT Genel Müdürlüğü'ne de Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı atanmıştı.

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan kurul üyesi olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN