TRT'de yönetim değişti: İbrahim Eren'in yerine Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı atandı

TRT'de yönetim değişti: İbrahim Eren'in yerine Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı atandı

Cumhurbaşkanı'nın son kararıyla TRT'de yönetim değişti, Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan kurul üyesi oldu. Son düzenleme ile TRT Yönetim Kurulu üye sayısı da 7'den 9'a çıkarıldı. İbrahim Eren'in görev süresinin dolmasıyla TRT Genel Müdürlüğü'ne de Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı atandı.

TRT Genel Müdürü ile TRT Yönetim Kurulu Başkanı değişti.

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'nun (TRT) 'Yönetim Kurulu' başlıklı 536. maddesi yeniden düzenlendi, TRT’nin yönetim yapısında değişikliğe gidildi.

ÜYE SAYISI 9'A ÇIKARILDI

Yeni düzenleme ile önceki yönetmelikte 'Genel Müdür, Yönetim Kurulunun başkanıdır' ibaresiyle aynı isim tarafından yürütüleceği belirtilen TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü fonksiyonları ayrıldı.

Böylece Yönetim Kurulu Başkanlığı 'karar organı', Genel Müdürlük ise 'icra organı' olarak faaliyet yürütecek. Yapılan değişiklikle TRT Yönetim Kurulu üye sayısı 7’den 9’a çıkarıldı.

İKİ YENİ İSİM TRT YÖNETİMİNDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile TRT Genel Müdürlüğü'ne Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Prof. Dr. Ahmet Albayrak atandı.

02.jpgProf. Dr. Ahmet Albayrak

İbrahim Eren, 2013'te TRT Genel Müdür Yardımcısı, Temmuz 2017'de ise TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak atanmıştı.

Eren, 4 yıl Genel Müdür Yardımcısı, 4 yıl da Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olmak üzere 8 yıl TRT'de görev yaptı.

01-001.jpgProf. Dr. Mehmet Zahid Sobacı

TRT’nin yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

"-Prof. Dr. Ahmet Albayrak

-Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı

-Doç. Dr. Oğuz Göksu

-Atakan Yılmaz

-Mücahid Eker

-Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin

-Hilal Kaplan Öğüt

-Meryem İlayda Atlas Çetin

-Doç. Dr. Veysel Kurt."

3 TRT YÖNETİM KURULU ÜYESİ GÖREVDEN ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla 3 TRT Yönetim Kurulu üyesi de görevden alındı.

347 numaralı atama kararında "Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Akış, Osman Urgun ve Erkan Durdu, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2’nci maddesi gereğince bu görevlerinden alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

İBRAHİM EREN'DEN VEDA MESAJI

Bu arada görev süresi olan İbrahim Eren, sosyal medyadan da bir veda mesajı paylaştı.

Eren, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "10 Temmuz 2017 tarihinde 4 yıllığına atandığım TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlüğü görevimin sonuna gelmiş bulunmaktayım. Görev sürem boyunca desteklerini her zaman hissettiğim ve bize güvenip bu görevi layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Köklü bir geçmişi olan TRT'nin son 8 yılında genel müdür yardımcısı ve genel müdür olarak görev aldığını dile getiren Eren, şunları kaydetti:

"DESTEKLEYENLER DE OLDU ELEŞTİRENLER DE"

"Çalışma arkadaşlarımla birlikte bu süre zarfında birlikte çok çalıştık, çok şey paylaştık. Güzel günlerimiz de oldu, üzüldüğümüz günlerimiz de. Yaptıklarımızı destekleyenler de oldu eleştirenler de. Destekleyenler, yapılan işlerin arkasındaki çabayı takdir edenler, heyecanımızı paylaşanlar sayesinde motive olduk, tazelendik. Farklı görüşlerini iletenler sayesinde de eksiklerimizi gidermeye gayret ettik ve hep daha iyisi için çalıştık.

01-002.jpgİbrahim Eren

Bizi destekleyenlere de eleştirenlere de teşekkür ediyorum. Başarılarımız bir ekip çalışmasının sonucuydu. Uluslararası etki ve dijitalleşme vizyonumuza katkı sunan, hayallerimize ortak olan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bir özel teşekkürüm de beni her anlamda fedakarca, koşulsuz destekleyen sevgili eşime ve biricik çocuklarıma, desteklerini ve dualarını hiçbir zaman esirgemeyen anneme, babama ve kardeşlerime… Sevgi ve saygılarımla."

Eren, diğer bir paylaşımda da göreve atanan TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'yı kutladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (28)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
28 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN