İYİ Partili ilçe başkanları Akşener'e cumhurbaşkanı adaylarını söyledi

İYİ Partili ilçe başkanları Akşener'e cumhurbaşkanı adaylarını söyledi

İYİ Parti lideri Akşener'in bir araya geldiği İYİ Partili 19 ilçe başkanı Akşener'e cumhurbaşkanı adayı için üç isim söyledi. İsimlerden biri olarak kendisini söyleyen ilçe başkanlarına "Mesele ben meselesi değil. mesele Türkiye" cevabını verdi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener genel merkezde 19 ilçe belediye başkanı ile bir araya geldi. Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre belediyelerin çalışmaları, ihtiyaçları ve önümüzdeki seçimler toplantıda masaya yatırıldı. Bazı belediye başkanları yaşadıkları ve dile getirilmesini bekledikleri sorunları iletti. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda İYİ Parti lideri uzun uzun notlar aldı.

İletilen sorunlardan biri de asgari ücrete ilişkin oldu. Bazı belediye başkanları asgari ücretin yüzde 50 oranında artırıldığını ancak gelirlerinin o oranda artmadığını söyledi.

'KAVGADAN UZAK DURUN' MESAJI

Önümüzdeki seçimler de toplantının önemli başlıklarından biriydi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral
Akşener başkanlara "sahada olun, milletin sorunlarını çözün ve kavgadan uzak durun" talimatı verdi. Seçim sürecinin sert bir iklimde geçeceğini kaydetti.

AKŞENER'DEN KENDİSİNİ ADAY OLARAK ÖNEREN BAŞKANLARA CEVAP

Toplantıda Cumhurbaşkanlığı seçimleri de görüşüldü. Meral Akşener, kim olursa olsun Millet İttifakı adayının 13. Cumhurbaşkanı söyledi. Söz alan belediye başkanları kendi bölgelerindeki genel kanaatleri iletti. Başkanların bir kısmı Mansur Yavaş bir kısmı ise Ekrem İmamoğlu'nun aday olması halinde cumhurbaşkanlığını kazanabileceğini belirtti.

Bazı belediye başkanları ise, Meral Akşener'e "Sizin adaylığınızı bekliyoruz" dedi. Ancak Akşener, bir kez daha 'başbakanlığı' işaret etti. Aday olmayacağını belirten İYİ Parti lideri, "Mesele ben meselesi değil. mesele Türkiye. Yorulmuş bir hükümet var. Türkiye'nin normalleşmesi lazım. Bunu kırıp dökmeden parlamenter sisteme geçirecek bir cumhurbaşkanı adayı ile gerçekleştirebiliriz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN