İzmir depremi sonrası ilk açıklama! Daha büyüğüne hazır olun: 6.5 büyüklüğünde bekleniyor...

İzmir depremi sonrası ilk açıklama! Daha büyüğüne hazır olun: 6.5 büyüklüğünde bekleniyor...

İzmir'de yaşanan depremlerin ardından, deprem uzmanından ilk açıklama geldi. Sabah saatlerinde meydana gelen iki deprem değerlendirildi. Daha büyüğüne hazırlanın diyen uzman isim 6.5 büyüklüğünde deprem beklentisini paylaştı. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'nin dört bir yanından deprem haberleri geliyor. Günün erken saatlerinde İzmir'de meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından, 4.2 büyüklüğünde bir depremde Akdeniz'de gerçekleşti. İşte uzman isimden ilk açıklama...

İZMİRLİLER SALLANARAK UYANDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) sabah saatlerinde yaptığı açıklamaya göre, İzmir'de 3.7 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem ülkesinde yer alan Türkiye beşik gibi sallanırken, öğle saatlerinde bir deprem de Akdeniz'de gerçekleşti. İzmir depremi vatandaşları endişelendirirken, uzman isimden beklenen açıklama geldi. Uzman isim İzmir bölgesinde 6.5 büyüklüğünde deprem beklendiğini belirtti.

1-204.webp

6.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREME GEBE

Sosyal medya hesabı üzerinden deprem bilgilendirmeleri yapan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir depremini değerlendirdi. Sabah saatlerinde yaşanan depremin Midilli - Sisam - Karaburun - Foça alanı Zeytinbağ kırığının gerdiği bir deprem alanında yaşandığını söyledi.

Bölgede olan son depremin 12 Haziran saat 12.28'de 6.2 büyüklüğünde olduğunu paylaştı. Gerginliğin boşalmadığını söyleyen Ercan, "Bu gün Midilli M4,5; gerginliğin sürdüğünü göstermektedir. Bölge M6,5’da büyük depreme gebedir. Süresini bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN