Utandıran harita yayında: Kadın cinayetlerinden U'Sandık

Utandıran harita yayında: Kadın cinayetlerinden U'Sandık

Türkiye'de yeterli derecede korunamamış ve erkekler tarafından katledilmiş olan kadınların anısına ve içinde öykülerinin ve portrelerinin bulunduğu U’Sandık: Unutmamak İçin Dijital Sandık açıldı.

Filmmor U’Sandık Kolektifi aracılığıyla hem erkek şiddetine hem de eşitsizliğe ve şiddeti önlemek için herhangi bir şey yapmayan kalan kamu politikalarına karşı mücadelenin bir parçası olarak üretilen U’Sandık, önlenebilir kadın cinayetlerini izliyor, görselleştiriyor ve öldürülen kadınları birer rakam olmaktan çıkartarak onları portreleri ve hikayeleri ile görselleştiriyor. U’Sandık, cinayetlerin işlendiği şehirlere göre Kadın Cinayetleri Haritası’na da yer veriyor.

PORTRE VE VERİ VİDEOLARI DA VAR

Erkeklerin şiddeti ile hayatına son verilen kadınları unutmamak, unutturmamak ve hatıralarını yaşatmak amacıyla açılan sitede, 21 Temmuz 2021’den bu yana öldürülen kadınların portreleriyle Kadın Cinayeti Haritası, portre ve veri videoları bulunuyor.

Filmmor U’sandık Kolektifi aracılığı ile yapılan açıklamada, 1 Temmuz 2021’den 25 Kasım 2022’ye kadar 432 kadının ayrılıp boşandığı, reddettiği erkekler tarafından öldürüldüğü, 68 kadının uzaklaştırma kararı aldırmasına rağmen, devlet gözetiminde katledildiği ifade edildi.

Gerçekleştirilen açıklamada, “Kadın cinayetlerini önleme görevini yerine getirmeyen, var olan yasaları daha etkin uygulamayan, sözleşmelere uymayan, her kadın cinayetinin suç ortağı olanlar, U’Sandık’a baksın, bir daha hiçbir katil Pınar Gültekin’in ardından katilin dediği gibi ‘İstanbul Sözleşmesi’nin iptali iyi oldu’ diyemesin, saldırgan erkekleri değil kadınları ve kadın örgütlerini durdurmaya çalışan politikaların yerini kadınları koruyan, erkekleri engelleyen politikalar alsın diye U’Sandık üretiyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN