Kakao fiyatları arttı çikolata zamlandı! Alırken kırk kez düşüneceksiniz, o fiyatları gören gözlerine inanamıyor

Kakao fiyatları arttı çikolata zamlandı! Alırken kırk kez düşüneceksiniz, o fiyatları gören gözlerine inanamıyor

Poşet poşet çikolata alma devri bitiyor! Kakao fiyatları arttı çikolatalar zamlandı! Çikolata yemek hayal olacak! Alırken kırk kez düşüneceksiniz, o fiyatları gören gözlerine inanamıyor! İşte çikolata fiyatlarına gelen zam oranları...

Çikolatanın ana maddesi olan kakao fiyatları, son 45 yılın zirvesine ulaşarak tüketicilere yansımaya başladı. En büyük kakao üreticisi Gana ve Fildişi bölgesinde yaşanan kötü hava koşulları, kakao fiyatlarını artırdı ve bu artış market fiyatlarına yansıdı.

KAKAO METRİK TON FİYATI ZİRVEYE ULAŞTI

Kakao metrik ton fiyatı, geçen haftalarda New York borsasında 4 bin doların üzerine çıkarak 1987'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

NESTLE ÇİKOLATA GRUBUNA YÜZDE 15.5 İLE 30 ARASINDA ZAM GELDİ

Bu gelişmelerin ardından Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdol Dündar, Nestle çikolatalarına zam yapıldığını duyurdu. Dündar, yaptığı paylaşımda "Nestle çikolata grubuna %15.5 ile %30 arasında zam geldi" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN