Kar botlarını çıkarın geliyor! Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel duyurdu: Yollar kapanacak, kar diz boyunu aşacak

Kar botlarını çıkarın geliyor! Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel duyurdu: Yollar kapanacak, kar diz boyunu aşacak

Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel kar yağışı için Türkiye'yi işaret etti. Kışlıkları dolaba kaldıran vatandaşlara seslenerek uyardı. Diz boyu yağacak kar için beklentiler başladı. İşte o açıklamalar...

Kar yağışı bekleyen milyonlara müjdeli haber geldi. Meteoroloji mühendisi kışlıkları kaldıranlara geri çıkarması için seslendi. Kar beklentisiyle beraber, yollar kapanabilir. İşte beklenen kar yağışı...

O TARİHTE GELECEK

Haber Türk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, canlı yayına bağlanarak açıklamalarda bulundu. Sabah saatlerinde yaptığı açıklamalarda yeniden kar havasının geleceğinden bahsetti. O tarihte beklenen soğuk hava dalgasının ülkeye girmesi halinde, yolların kapanabileceğini duyurdu. 2024 yılında sık sık şaşırtan tahminlerin değişmemesi halinde kar yağışının kaçınılmaz olduğunu işaret etti.

soguk-ve-kar-yagisi-bitme-301.webp

KAR YAĞIŞI MARTTA GERİ DÖNÜYOR

Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, uzun vadeli tahminlere baktığını ifade ederek, gelecek hafta çarşamba, perşembe ve cuma günü kar yağışı görülebilir. Tahminlerin değişmemesi halinde ülkede yeniden kar havasının geldiğini işaret etti. Kar yağışlarının ise bütün Marmara yükseklikleri ve Doğu yüksekliklerine gelebileceğini söyleyerek, Batı Karadeniz ve Ankara'nın da altını çizdi.

İstanbul için bir kar yağışı beklenmediğini söyleyen Özel, "Sıcaklıklar 4 - 5 derece olacak. Mart ayı hem kıştan özellikler, hem de ilkbahar ve yazdan özellikler barındırıyor. Hazirandan da birkaç gün, aralıktan da birkaç gün almış." sözlerini paylaştı.

170320211926277239110-i0lv-bqnx-fbyo.jpg

KIŞA HAZIRLIKLI OLUN

Öztel, gelecek hafta sonu gelmesi beklenen soğuk hava dalgasının etkileriyle daha fazla kışa benzeyeceğini açıkladı. Bu dalganın gelmesi halinde Doğu Anadolu bölgesinde yolların yeniden kapanabileceğini belirtti.

Batı kesimlerinde ise yüksek sıcaklıklar nedeniyle kar yerine yağmur yağacağını tahmin ediyor. Henüz belli olmadığını söyleyen Öztel, tarih yaklaştıkça netleşeceğini işaret etti. Kış hazırlıklarını mart ayı itibariyle ihmal etmemeyi tavsiye etti. Tahminlerin gerçekleşmesi halinde kış soluğu olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN