Karamollaoğlu 'Kemal Bey her kesime el uzatıyor' diyerek anlattı: Benim de tahmin etmediğim kadar canlı...

Karamollaoğlu 'Kemal Bey her kesime el uzatıyor' diyerek anlattı: Benim de tahmin etmediğim kadar canlı...

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu katıldığı bir televizyon programında Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu ile ilgili "Benim de tahmin etmediğim kadar canlı, aktif bir çalışma yürütüyor" diyerek "Her kesime el uzatıyor, her kesimle görüşüyor' ifadelerini kaydetti. Karamollaoğlu ayrıca Erdoğan'ın "Sen Erbakan'la ne zaman tanıştın?' sözlerine "Daha Erdoğan kısa pantolonluyken ben Erbakan Hoca'yla Konya'da çalıştım" diye yanıt verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5'te 'Gündem Türkiye' programında Mustafa Yılmaz'ın sorularını yanıtladı. Karamollaoğlu, seçim sürecine ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na dair değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecini başarıyla yönettiğini söyleyen Karamollaoğlu, "Kemal Bey benim de tahmin etmediğim kadar canlı, aktif bir çalışma yürütüyor. Her kesime el uzatıyor, her kesimle görüşüyor. Bu çok önemli. Yani 'falancayı dışarıda bırakalım şunlarla görüşelim.

'HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLACAK'

Yeni bir cephe oluşturalım' öyle bir tavrın içerisinde değil. Cumhurbaşkanı olduğu takdirde herkesin cumhurbaşkanı olacak. O halde her kesimden insanla görüşmeyi onlara hem bir mesaj vermeyi hem de onların mesajlarının kamuoyuna müspet bir şekilde yansımasını arzu ediyor." dedi.

ABDULLAH GÜL GÖRÜŞMESİ

Saadet lideri açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bugün Abdullah Gül Bey ile de görüşmüşler çok isabetli olmuş. Çünkü diğer cumhurbaşkanları ile görüştüler. Abdullah Bey ile de görüşmesi önemli, çünkü geçmişte zaten Abdullah Bey'in cumhurbaşkanlığı adaylığına da rıza göstermişti kendisi ama gerçekleşmedi o. Onun için ben sayın Kılıçdaroğlu'nun performansını takdir ediyorum. Çok büyük bir gayretin içerisinde, kendisine bazen yakıştırmalar yapılıyor; 'şöyle edecek, böyle edecek gibi…' ama benim gördüğüm kadarıyla çok aktif çok canlı herkesi kucaklayan ve müspet mesajlar veren bir yol izliyor."

Karamollaoğlu ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik "Sen Erbakan'la ne zaman tanıştın? Ben Erbakan Hocam partiyi kurduğundan beri gençlik kolları başkanı oldum. Sen ise sonradan katıldın" açıklamalarına da yanıt verdi.

Karamollaoğlu, "Hemen şunu ifade edeyim: Daha Erdoğan kısa pantolonluyken o daha 13 yaşındayken ben Erbakan Hoca'yla Konya'da çalıştım. 1967 yılında. Ben Erbakan'ı ilk defa Odalar Birliği'ndeyken 1967'de tanıdım. Odalar Birliği'nde döviz dağıtımını yaparken benim gibi beş arkadaşa o görevi vermişti. Bana de tekstilde Odalar Birliği'ne tahsis edilen dövizin dağıtımını bıraktı. 10-15 milyon dolarlık bir talep var, 1 buçuk milyon dolar bize verdiler ben de onu 300-500 firmaya dağıttım" ifadelerini kullanarak şöyle anlattı:

'TAYYİP BEY 14 YAŞINDA GELDİ'

Sonra bu hakkı hükümet iptal etti. Arkasından bizim 300-500 firmaya verdiğimiz dövizler, üç-beş firmaya verdi. Ne zaman 1968. Sonra ne oldu Erbakan Hoca Odalar Birliği Başkanlığı'na aday oldu. Ben onunla beraberdim, Tayyip Bey 14 yaşında geldi. Ben onunla beraberdim. Erbakan Hoca her cuma bir yerde namaz kılar, üç-beş arkadaş bizler de onunla beraber kılarız. O günkü şartlarda beraber etli ekmek yeriz, pide yerdik. Arkasından da Erbakan Hoca, tasavvurlarını, düşüncelerini, hatıralarını anlatırdı. O kadar çok hatıra anlatırdı ki ben hepsini birden yazmaya kalksam emin olun ciltler tutar. Biz Erbakan Hoca'yı öyle tanıdık. Kendisi Odalar Birliği Başkanlığı'ndan uzaklaştırıldığında, seçimler iptal edildiğinde yine yanındaydım. Ve Erbakan Hoca, o zaman 1969'da ilk talimatını verdi. 1969 seçimlerinde tek olarak o kazanmıştı. Aslında daha fazla bağımsız milletvekili adayları da vardı. Kendisi Meclis'e girdi 1969 seçimlerinde, ilk verdiği talimat ESAM'ın kurulması oldu. O zaman ESAM kuruldu ve ortada daha parti bile yok. Bizim ESAM gibi fikri çalışma yapacak bir kurula ihtiyacımız var demişti.

'GENÇLİK KOLLARI BAŞKANIYDIM’ DEDİĞİ ZAMAN BEN ASKERDEYDİM'

O zaman Kahraman Emmioğlu ve rahmetli Cevat Ayhan ciddi bir çalışma yapmıştı, ortak pazarın ne olduğunu anlatan. Ve Erbakan Hoca o çalışmaya dayanarak Meclis'te çok uzun bir konuşma yapmıştı. Tayyip Bey, 'ben gençlik kolları başkanıydım' dediği zaman ben askerdeydim. Yedek subay olarak askerliğimi levazım amirliğinde yaptım. Asker dönüşü partide üyelik sonrasında Fatih İlçe Başkan yardımcısı oldum. Ben öyle tepeden başlamadım.

'GÜZEL ŞİİR OKURDU'

Tayyip Bey gençlik kollarındayken ben Fatih İlçe Başkan Yardımcısıydım. Bunun için Tayyip Bey bunları bilmiyor diye düşünüyorum. Gençlik kollarındayken heyecanlıydı. Güzel şiirler okurdu. Erbakan Hocamızda davet ederdi şiir okuması için. O da okurdu Necip Fazıl'dan vs. Sevdiğimiz bir insandı. Hatta İstanbul Büyükşehir Belediyesi için benim ismim geçiyordu. Ben de kabul etmemiştim. Hatta 'Temel ağabey İstanbul Belediyesi için ne düşünüyor' diye Sivas'a gelmişti. O zaman ben kabul etmedim içi rahatlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN