Kılıçdaroğlu'ndan 'Can Atalay' açıklaması: Ülkemizde kırıntısı kalan yargı bağımsızlığı için hayati öneme sahip

Kılıçdaroğlu'ndan 'Can Atalay' açıklaması: Ülkemizde kırıntısı kalan yargı bağımsızlığı için hayati öneme sahip

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AYM'nin TİP Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği 'hak ihlali' kararına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, "İlk derece mahkemesi kanunların da emrettiği üzere, bu kararı derhal yerine getirmeli, ülkemiz bu utançtan kurtulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), 14 Mayıs’ta Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili seçilmesine rağmen halen cezaevinde tutulan Can Atalay’ın 'seçilme hakkı' ve 'kişi hürriyeti ve güvenliği' haklarının ihlal edildiğine karar verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı X üzerinden AYM kararının derhal yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

'ÜLKEMİZ BU UTANÇTAN KURTULMALI'

Kılıçdaroğlu, X hesabında şu mesajı paylaştı:

“Anayasa Mahkemesinin, Hatay Milletvekili Can Atalay için verdiği hak ihlali kararı, ülkemizde kırıntısı kalan demokrasi ve yargı bağımsızlığı için hayati öneme sahiptir. İlk derece mahkemesi kanunların da emrettiği üzere, bu kararı derhal yerine getirmeli, ülkemiz bu utançtan kurtulmalıdır. Can Atalay Meclis’e.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN