Kiracı ve ev sahipleri artık anlaşmaya varacak! 126 bin davaya nokta koyuldu! 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak!

Kiracı ve ev sahipleri artık anlaşmaya varacak! 126 bin davaya nokta koyuldu! 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak!

Hem kiracıları hem de ev sahiplerine ilgilendiren önemli bir karara imza atıldı. Yıl içerisinde 126 binden fazla dava görülürken taraflar arasında çıkan sorunlar da artık arabulucu ile çözülecek. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Son yıllarda artan ev fiyatları hem ev sahiplerine hem de kiracıları çıkmaza sürüklüyor. Ev kiraları ikiye katlanırken kiracılar da döne döne uygun fiyatta ev arayışına girdi. Yükselen fiyatlar ev sahipleri ve kiracılar arasında anlaşmazlıkları neden olurken yeni karar hem ev sahiplerine hem de kiracıları ilgilendiriyor. Komşular arasında yaşanan Uyuşmazlık kat mülkiyeti sorunları ortak anlaşmazlıklar gibi pek çok problem gündeme gelirken yıl içerisinde 126.000'den fazla dava mahkemelerde görülüyor. Mahkemelerde dava yükü artarken artık kiracı ve ev sahibi arasında oluşan anlaşmazlıklar arabulucu yöntemiyle çözülecek. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

HER YIL 126.000 DAVA


Kira, mülkiyet ve komşu uyuşmazlıkları gibi pek çok farklı nedenlerle yıl içerisinde 126 binden fazla dava mahkemede görülüyor. Artık kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan problemler ilk önce arabulucu yöntemiyle çözülecek. Alınan yeni karar doğrultusunda taraflar arasındaki dava 4 hafta boyunca arabulucu ile müzakere edilecek. Eğer sorun çözülemezse sorun mahkemeye taşınacak.

konut-ceza.jpg
Şimdiye kadar Adalet Bakanlığı tarafından atılan adımlar kapsamında 4 milyon 26 bin 754 dosya arabulucu yöntemi ile çözülmeye çalışıldı. Arabulucuya gönderilen 3 milyon 715 bin 770 dosya için görüşmeler tamamlanırken yapılan görüşmelerin 2 milyon 581 bin 397'si anlaşmaya vardı.

ARABULUCULAR %69 BAŞARILI

Mahkemelerde görüşülen davaları için artık arabuluculuk yöntemine başvurulurken alınan verim ise %69 olarak belirtildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklama kapsamında arabuluculuğun genişletilmesi için yeni çalışmalar yapıldığı belirtildi. “İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile birlikte kira, komşu uyuşmazlıkları ve kat mülkiyeti gibi anlaşmazlıklar için arabuluculuk şartı getirildi.

konut-satislari.jpg

Ev sahibi ve kiracılar yaşadıkları sorunu mahkemeye taşımadan önce mutlaka arabulucuya başvuracak. Bunun yanı sıra 126.000 dava dosyası da 1 Nisan'dan itibaren müzakere yapılması için arabuluculara gönderilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN