Kuraklık Türkiye'yi fena vurdu! Suların çekilmesiyle birlikte ortaya çıktılar! Tam 153 yıllık...

Kuraklık Türkiye'yi fena vurdu! Suların çekilmesiyle birlikte ortaya çıktılar! Tam 153 yıllık...

El Nino sıcakları Türkiye'yi adeta kavurdu! Kuraklık sorunları Türkiye'nin dört bir yanına sirayet etti! O ilde ise sular hızla çekildi! Kuraklık ile çekilen suların altından inanılmaz bir şey çıktı! Tam 153 yıl boyunca oradalarmış...

Türkiye'deki sıcaklık seviyeleri rekor üstüne rekor kırdı. Mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıklar kuraklığa neden oldu. Adana'da ise kuraklık sebebiyle baraj gölünde çekilmeler yaşandı. Bu çekilme sonucunda ortaya ilginç görüntüler çıktı. Tam 153 yıl önceki o şeyler yerden resmen fışkırdı.

153 YILLIK MEZARLAR ORTAYA ÇIKTI

342.jpg

Seyhan Nehri'ne inşa edilen Seyhan Barajı'nın 67 yıl önce su tutmaya başlamasıyla birlikte, Çukurova ilçesine bağlı Topalak Mahallesi mezarlığı sular altında kalmıştı. Ancak hem DSİ'ye ait kanallara su verilmesi hem de taşkın riskini engellemek amacıyla kapaklardaki suyun tutulması nedeniyle göldeki su seviyesi birkaç metre çekildi. Son olarak 3 yıl önce görülen 153 yıllık mezarlar, tekrar suyun altından çıktı.

BÖLGE CAZİBE MERKEZİ OLDU

golun-suyu-cekildi-mezarlik-ortaya-dvrc.jpg

Büyükannesinin mezarına gelip dua eden Yunus Tekduran (68), bu durumun, kent merkezine uzak olduğu için eskiden kırsal olan mahallenin şimdi cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

TARİHİ MEZARLAR DİKKAT ÇEKİYOR

hg.jpg​​​​​​​

Tekduran, "Su altında kalan mezarlık, 3 yıl sonra tekrar ortaya çıktı. Ancak bu bölge piknikçilerin cazibe merkezi oldu. Buraya gelenlerden mezarlık nedeniyle hassasiyet göstermesini bekliyoruz" dedi.

Suların çekilmesiyle tarihi mezarlar tekrar görünür hale geldi ve çevrede ilgi çekmeye başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN