Kuzeyden inecek yavaş yavaş içimize işleyecek! Türkiye'nin 10 günlük kar haritası geldi: Haritadaki o noktalara dikkat

Kuzeyden inecek yavaş yavaş içimize işleyecek! Türkiye'nin 10 günlük kar haritası geldi: Haritadaki o noktalara dikkat

Kuzeyden inecek soğuk hava kar yağışını da beraberinde getirecek. Türkiye için 10 günlük kar yağışı haritası paylaşıldı. Özellikle haritada bulunan o noktalara dikkatler çekildi. İşte kar yağışının yoğun olacağı bölgeler...

BURAK ÖZTOPRAK

Türkiye için müjdeli haber geldi. Kuzeyden inen soğuk hava ülkede kar yağışlarını da beraberinde getirecek. Mart ayında gelen müjdeli haberle beraber 10 günlük kar haritası paylaşıldı. Haritada kar yağışının yoğun olduğu yerler işaretlendi.

LA NİNA GEÇİŞİ GÖRÜLÜYOR

Kış mevsiminin ilk iki ayında beklenilen etkiyi gösteremeyen soğuklar mart ayına kaldı. Mart ayı ülkemizde hep çetin geçerken, bu yılda diğer mevsimlere göre etkisini göstermesi bekleniyor. El Nino etkisinde olan Türkiye'de, La Nina geçişi görülse de denizlerin yüksek sıcaklığı buna pek izin vermiyordu. Mart ayında kuzeyden inek soğuk hava kar yağışlarını işaret etti.

ghsfee8wiaeyucq.png

10 GÜNLÜK KAR HARİTASI

Sosyal medya üzerinden meteorolojik tahminlerde bulunan Meteoroloji Bey sayfası, 10 günlük kar haritasını paylaştı. Son güncellemeye göre, ilerleyen günlerdeki 10 günlük kar ve yağmur haritası dikkat çekti. Haritada yer alan pembe ve gri noktalar kar ve yağmur yağışının yoğunluğunu işaret ediyor.

Kuzeyden inecek soğukların mart ayının ikinci haftasıyla beraber iç ve özellikle doğu bölgelerinde kar görüleceğini işaret etti. Yağış miktarının değişebileceğini işaret eden Meteoroloji Bey sayfası, "Yağışın cinsi soğuma ve çiğ sıcaklığı ile rakım yüksekliğine göre kar miktarlarını modeller hesaplar. Ana fikir olarak kuzeyden inecek soğuk hava ile Mart ikinci hafta iç ve özellikle doğu bölgelere kar geliyor. miktarlar değişime açıktır." ifadeleriyle müjdeyi paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN