LGS saat kaçta bitiyor? Sınav kaç dakika sürüyor? İki oturum halinde yapılıyor

LGS saat kaçta bitiyor? Sınav kaç dakika sürüyor? İki oturum halinde yapılıyor

Ortaokul öğrencilerinin liselere geçişlerinde katılım sağladıkları Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 6 Haziran 2021 Pazar günü saat 09.30'da başladı. Birinci oturum saat 10.45'te sona ererken, ikinci oturum 11.30-12.50 saatleri arasında yapılacak. İşte, LGS sınav süresi...

LGS sınavının başlayacağı ve biteceği saat, merak konusu oldu. İlk oturumu sabah saatlerinde başlayan LGS, iki oturumda tamamlanacak. 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek merkezi sınav, 973 yurt içi ve 4 yurt dışı sınav merkezinde, 17 bin 793 okulda ve 82 bin 355 salonda gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 1.2 milyon öğrenci sınava giriyor.

LGS'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı merkezi sınav başladı.

Sınava girecek öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi ve/veya yakınları, 07.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Her öğrenci sınava kendi okulunda giriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, sınavın başlamasından itibaren öğrenci için 15 dakika sure belirledi. Sınav başladıktan sonra 15 dakikada öğrenci sınıfa girebilir. Sınav başladıktan 15 dakika sonra öğrenci sınava giremeyecek.

LGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BİTECEK? SINAV KAÇ DAKİKA?

İki oturumda düzenlenecek sınavın birinci oturumu saat 09.30'da başladı. Birinci oturum saat 10.45'te sona erecek. Sınavın ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlayacak ve saat 12.50'de sona erecek.

Sınavda; Türkçeden 20 soru, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden 10'ar soru olmak üzere toplam 50 soru sorulacak.

İkinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimlerinden 20'şer soru olmak üzere toplam 40 soru sorulacak.

LGS birinci oturum 75 dakika sürecek, ikinci oturum ise 80 dakika sürecek.

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN?

Liselere Geçiş Sistemi sınav sonuçları, 30 Haziran 2021 Çarşamba günü www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN