LGS sınavı başvuruları yarın sona eriyor

LGS sınavı başvuruları yarın sona eriyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 13 Haziran'da düzenlenecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvuruları yarın sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, 13 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav için başvuruların yarın sona ereceğini açıkladı. 23 Mart’ta başlayan başvuru süreci “e-Okul” sistemi üzerinden yürütülüyor. Sınava katılım isteğe bağlı olurken, başvurular öğrenci velileri tarafından elektronik ortamda yapılıyor.

Okul müdürlükleri başvuru sürecinde rehberlik sağlıyor. Yapılan başvurular 13 Nisan’a kadar okul yönetimleri tarafından onaylanacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler de kılavuzdaki esaslara göre başvuru yapabilecek. Bu öğrencilerin belgeleri büyükelçilik veya başkonsolosluklar aracılığıyla iletilecek, evrakların asılları en geç 17 Nisan’a kadar Milli Eğitim Bakanlığına ulaştırılacak. Başvuru durumları sistem üzerinden takip edilebilecek.

Bu yıl sınavda iki oturum arasında öğrencilere kuru meyveli yulaf bar, kuru üzüm, ceviz ve sudan oluşan beslenme paketi verilecek.

SINAVIN KAPSAMI

Sınav, 8’inci sınıf öğretim programındaki kazanımlara göre yapılacak. Soruların; okuduğunu anlama, yorumlama, analiz ve problem çözme becerilerini ölçmeye yönelik hazırlanacağı belirtildi. Birinci oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda matematik ve fen bilimlerinden 40 soru yöneltilecek, 80 dakika süre tanınacak.

Fotoğraflı sınav giriş belgeleri 3 Haziran’dan itibaren okul müdürlüklerince hazırlanarak öğrencilere verilecek. Adayların sınava girerken bu belge ile geçerli kimliklerini yanlarında bulundurmaları gerekecek.

Sınav sonuçları 10 Temmuz’da “meb.gov.tr” adresinden ilan edilecek, sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. Tercihler 13-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar 5 Ağustos’ta açıklanacak, nakil süreci ise 5-14 Ağustos tarihleri arasında yürütülecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN