Liderlerden sonra normalleşme sürecinde ikinci aşama: CHP'nin gölge kabinesi bakanlarla görüşüyor

Liderlerden sonra normalleşme sürecinde ikinci aşama: CHP'nin gölge kabinesi bakanlarla görüşüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel'in bir araya gelmesiyle başlayan siyasette normalleşme dönemi kapsamında, ikinci adım atılıyor. CHP'nin gölge kabinesinde yer alan isimlerin, bakanlarla bir araya geleceği belirtildi. Ankara kulislerinde temasların süreceği ifade ediliyor. İlk temas, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında yaşandı. Bakan Mehmet Özhaseki, CHP’nin Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’i makamında ağırladı.

Yerel seçimlerin ardından CHP lideri Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmesiyle gündeme gelen siyasette normalleşme sürecinde yeni adımlar atılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haziran ayının ilk haftasında Özel'e iade-i ziyarette bulunması bekleniyor. NTV'nin haberine göre, bu süreçte atılacak adımlardan biri de CHP'nin gölge kabinesiyle bakanların bir araya gelmesi.

Habere göre, Erdoğan ve Özel'in talimatlarıyla, CHP’nin gölge kabine olarak oluşturduğu Genel Başkan Yardımcıları ile Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yer alan bakanlar görüşmelere başladı. İlk temas, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda gerçekleşti. Bakan Mehmet Özhaseki, CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’i makamında ağırladı. Görüşmede, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de hazır bulundu. Bir buçuk saat süren görüşmenin, olumlu bir havada geçtiği bildirildi.

İLK TEMASLAR ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDA

İlk temaslarda belediyelerin mali sorunları gibi çeşitli konular ele alındı. Zeybek, belediyelerle ilgili sorunların yer aldığı bir dosyayı Bakan Özhaseki’ye iletti ve sorunların çözümü konusunda karşılıklı niyetlerin ortaya konduğu öğrenildi.

İkinci temas ise Dışişleri Bakanlığı'nda yaşandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CHP’nin gölge Dışişleri Bakanı, Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel ile makamında bir araya geldi. Görüşmenin verimli geçtiği belirtilirken, Fidan’ın, Uzgel’in dile getirdiği konuları not aldığı ifade edildi. Uzgel, CHP’nin Cumhurbaşkanının yurt dışı ziyaretleri ve hükümetin dış politikasına ilişkin daha fazla bilgilendirilmek istediğini de iletti.

CHP ile hükümet arasında temasların önümüzdeki günlerde de süreceği vurgulanıyor. Bu bağlamda, CHP Genel Başkan Yardımcılarının İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile görüşmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN