Mahkemeyi dinleyen yok: Kanal İstanbul güzergahında kaçak inşaat devam ediyor

Mahkemeyi dinleyen yok: Kanal İstanbul güzergahında kaçak inşaat devam ediyor

İktidarın ‘inadına yapacağız’ dediği Kanal İstanbul’un etrafında kurulması planlanan Yenişehir için tarım ve orman arazilerini imara açan planlar; Şehircilik Bakanlığı tarafından 2021’de onaylanarak 3 etap halinde itirazlar için askıya çıkarılmıştı. Planlara karşı İBB’nin açtığı davalar sonucu bütün planlar İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından 2023 Aralık ve 2024 Ocak ayında ayrı ayrı verilen kararla iptal edildi. Ancak mahkeme kararına rağmen inşaatlar yükselmeye devam ediyor.

'İnadına yapacağız' denilerek başlatılan Kanal İstanbul çevresindeki yapılaşma, mahkeme kararlarına rağmen durdurulamıyor. Emlak Konut ve TOKİ tarafından yürütülen projeler, iptal edilen imar planlarına rağmen yükselmeye devam ediyor.

kanal-ist-2-001.jpg

MAHKEME KARARINA RAĞMEN İNŞAATLAR YÜKSELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın projesi olarak nitelendirilen Kanal İstanbul'un etrafında kurulması planlanan Yenişehir bölgesi, hukuki engellere rağmen inşaata açık hale geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2021'de onaylanan ve daha sonra İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen imar planlarına itirazlar 3 etap halinde askıya çıkarılmıştı. Ancak, Sözcü gazetesi muhabiri Özlem Güvenli'nin haberine göre, bölgedeki lüks konut projeleri mahkeme kararlarına rağmen devam ediyor.

kanal-ist-3.jpg

Yerel seçim sürecinde konuyla ilgili sessiz kalmayı tercih eden Cumhur İttifakı'nın İBB Başkanı Adayı Murat Kurum'un 'gündemimizde yok' demesine karşın, Arnavutköy Dursunköy ve Baklalı Köyü'nde Emlak Konut ve TOKİ tarafından yapılan toplu konut projeleri tam gaz ilerliyor. Emlak Konut’un 13 bin 500 konutluk dev projesi ve TOKİ’nin 3600 konutluk projesi, iptal edilen imar planlarına ve mahkeme kararlarına meydan okurcasına sürdürülüyor.

nadir-ataman.jpg

'DEVLETİN KURUMLARI KAÇAK İNŞAAT YAPAR MI?'

CHP'li eski İBB Meclis Üyesi ve şu an Bodrum ve Muğla Belediye Meclis Üyesi olan Nadir Ataman, devlet destekli bu kaçak yapılaşmaya tepki göstererek, bakanlığın ve müteahhitlerin yasalara uygun hareket etmeleri gerektiğini vurguladı. Ataman, "Devletin kurumları kaçak inşaat yapar mı? Vatandaşın tarlasındaki ahıra müdahale edilirken, büyük projelerde mahkeme kararları göz ardı ediliyor," şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN