Maltepe'ye denizden engel: Belediyenin teknesine izin verilmedi, başkan denize atladı

İstanbul'da Maltepe'de bulunan miting alanında düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarına katılmak için, yola çıkan Adalar İlçe Başkanı Erdem Gül ve CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat'ın bulunduğu tekne Maltepe'ye yanaştırılmadı. Tekne yaklaşık 1 saat süreyle denizde bekledi. Bunun üzerine Akpolat, denize atladı ve yüzerek kıyıya ulaştı.

İstanbul Valiliği'nin Taksim'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamasına izin vermemesinin ardından, Maltepe meydanı işçi örgütlerinin eylem alanı olarak belirlenmişti. Bu çerçevede geniş güvenlik önlemleri altında Maltepe'de vatandaşlar toplanmaya, işçi ve sivil toplum örgütleri de belirledikleri noktalarda bir araya gelerek alana doğru yürümeye başladı.

POLİS TEKNEYİ İSKELEYE YANAŞTIRMADI

Bu arada, Adalar Belediye Başkanlığı da geleneksel olarak yaptığı gibi bu yıl da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tüm İstanbul halkıyla kutlamak için bir tekne kiraladı. Büyükada'dan saat 10.30'da hareket eden teknede başta Adalar Belediye Başkanı CHP’li Erdem Gül ve CHP ilçe örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi bulunuyordu. Ancak polis teknenin Maltepe'deki iskeleye yanaşmasına izin vermedi.

CHP'Lİ BAŞKAN DENİZE ATLADI

Tekne yaklaşık 1 saat denizde bekletildi. Duruma tepki gösteren CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat denize atladı. Akpolat, alkışlar eşliğinde yüzerek denize çıktı.

Bu arada CHP yöneticilerinin temasları sonucu, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün izniyle tekne iskeleye yanaştı.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül daha sonra yaptığı açıklamada belediyenin geleneksel olarak yer yıl tekne kiralayarak toplantı alanlarına gittiğini belirterek, polisin bugünkü tutumunu eleştirdi. Gül, "Bir saat boyunca denizde dolaştırıldıktan sonra nihayet kıyıya çıkmamıza izin verildi. Adalar halkının da tüm İstanbullular gibi alanlarda kutlama yapmaya hakkı var. Bu engellenemez" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN