MEB, İstanbul'daki özel okul sayısını açıkladı

MEB, İstanbul'daki özel okul sayısını açıkladı

MEB, İPA'nın İstanbul'daki özel okul sayısına dair yayımladığı rapor hakkında açıklama yaptı. Özel okul sayısının devlet okulu sayısını geçtiği bilgisini yalanlayan Bakanlık, yaptığı yazılı açıklamada, özel okulların İstanbul'daki genel eğitim politikalarını etkilemediğini ve eğitime erişimde eşitliğinin gözetildiğini savundu.

MEB'in açıklamasına göre 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla İstanbul'da ilkokul düzeyinde bin 609 kurum bulunuyor. Bu kurumların bin 67'si resmî, 542'si ise özel okul. Özel ilkokulların toplam ilkokullar içindeki oranı yüzde 32,86. Özel okullarda eğitim gören öğrencilerin toplam oranı ise yüzde 9,55.

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN YÜZDE 15,49'u ÖZEL OKULDA

Lise düzeyindeki toplam bin 682 kurumun 665'i özel okul, bin 17'si ise resmî okul. İstanbul genelindeki özel lise oranı, toplam lise içinde yüzde 39,5 olup eğitim gören öğrenci oranı ise yüzde 15,49.

Verileri paylaşan MEB, açıklamasına, "Bu bilgiler ışığında, varlık amaçları velilerimize daha fazla seçenek sunmak olan özel okulların İstanbul'daki genel eğitim politikalarının odağını etkilemediğini ve eğitime erişimde fırsat ve imkân eşitliğinin il müdürlüğümüzce daima gözetildiğini belirtmek isteriz." ifadelerini ekledi.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN