Mehmetçik teröristleri rekor mesafeden vurdu! İşte Irak'ın derinliklerindeki gizli operasyonun detayları

Mehmetçik teröristleri rekor mesafeden vurdu! İşte Irak'ın derinliklerindeki gizli operasyonun detayları

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyine gerçekleştirilen hava operasyonunda, 36 terör hedefinin 140 kilometre derinlikte vurulduğunu açıkladı. Operasyona tanker uçakları, hava ihbar ve kontrol uçağı ile İHA'lar da katıldı...

Milli Savunma Bakanlığı, dün akşam saatlerinde Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde terör örgütüne ait hedeflere yönelik hava harekatı gerçekleştirildiğini ve bu operasyon sonucunda teröristlere ait 16 hedefin başarıyla imha edildiğini duyurdu.

Güvenlik kaynaklarına dayalı bilgilere göre, Kandil Dağı ve bu bölgede bulunan Asos'un da dahil olduğu bölgelere yönelik gerçekleştirilen operasyonun ayrıntıları kamuoyuna açıklandı. Bu harekat, "terörü kaynağında yok etme" stratejisi çerçevesinde icra edildi.

2-002.jpg

140 KİLOMETRE DERİNLİKTEKİ HEDEFLER AYNI ANDA VURULDU

İstihbarat çalışmaları sonucunda hedefler belirlendi ve hava harekatı için düğmeye basıldı. Harekat emriyle savaş uçakları ülke genelindeki 3 farklı askeri üsten havalanarak, sınırımızdan 140 kilometre derinlikteki bölgeleri hedef alarak teröristlerin kullandığı noktaları aynı anda vurdu.

HİK VE İHA'LAR DA GÖREV ALDI

Hem planlama aşamasında hem de icra aşamasında son derece hassasiyetle yaklaşılan operasyonla, terör örgütünün kullandığı barınaklar, sığınaklar, mağaralar, tüneller ve mühimmat depoları gibi hedefler tahrip edildi. Hava harekatında büyük ölçüde yerli ve milli mühimmat kullanıldı. Savaş uçaklarının yanı sıra tanker uçakları, Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı ve İnsansız Hava Araçları (İHA'lar) da görev aldı.

İnsansız hava araçları ve tanker uçakları da dahil olmak üzere farklı hava araçlarının katıldığı bir hava harekatı gerçekleştirildi ve bu operasyon sırasında bölgede bulunan 16 hedef başarıyla imha edildi. Hava araçları, hava harekatı sırasında yakıt ikmali yaparak operasyonu sürdürdü ve teröristlere ait hedeflerin bazılarında ardışık patlamalar meydana geldi.

1.jpg

36 HEDEF YOK EDİLDİ

Güvenlik kaynakları, terör örgütü PKK tarafından Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırı girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyindeki bölgelere üç gün içinde ikinci büyük hava operasyonunu gerçekleştirdiğini vurgulayarak, bu operasyonlar sırasında toplam 36 hedefin başarıyla imha edildiğini bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN