Bulu'nun atadığı güvenlik müdüründen skandal icraat: Şiddete teşvik primi

Bulu'nun atadığı güvenlik müdüründen skandal icraat: Şiddete teşvik primi

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevinden alınan Melih Bulu'nun atandıktan sonra öğrenci ve akademisyenlerin ‘sertlik yanlısı’ olarak nitelediği Alparslan Çepni’yi, Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü Vekilliği'ne atadığı ve Çepni'nin öğrencilerin protestolarında daha sert karşılık vermesi için emrinde çalışan güvenlik görevlilerine para dağıttığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir gece kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan ve görevinden alınan Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak kaldığı süre boyunca yaptıklarından biri ortaya çıktı.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE 'SERT MÜDAHALE EDİN' PARASI DAĞITILDI!

Bulu, atandıktan sonra öğrenci ve akademisyenlerin ‘sertlik yanlısı’ olarak nitelediği Alparslan Çepni’yi, Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü Vekilliği'ne atadı. Cumhuriyet'in haberine göre, geçmişinde MHP’ye yakın Türk Eğitim-Sen’de de yöneticilik yapan Çepni’nin öğrencilerin protestolarında daha sert karşılık vermesi için emrinde çalışan güvenlik görevlilerine para dağıttığı öne sürüldü.

Çepni’nin öğrencilere sert müdahalede bulunan güvenlik görevlilerine, “yerine göre” kişi başı 200, 500 ve bin TL’ye yakın para dağıttığı iddia edildi. Okulda görevli bazı isimler de bu iddiayı doğruladı.

BULU GİTTİ, MESAJ SİLİNDİ

Güvenlik görevlilerinin yer aldığı WhatsApp grubundaki yazışmada da para dağıtıldığı iddiası desteklendi.

Alparslan Çepni’nin yakınında bulunan isimlerden A.K., gruba yazdığı mesajda bir güvenlik görevlisine, ‘attım hesaba’ diyerek ödeme yapıldığını bildirdi. Bu mesajdan sonra gruba Melih Bulu’nun görevden alındığı bilgisi paylaşılınca A.K. söz konusu mesajı sildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN