Boğaziçili akademisyenlerden Bulu ve yardımcıları hakkında suç duyurusu

Boğaziçili akademisyenlerden Bulu ve yardımcıları hakkında suç duyurusu

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenler, atanmış ve görevden alınmış Melih Bulu ile yardımcıları hakkında suç duyurusunda bulundu

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, 15 Temmuz’da görevden alınan atanmış rektör Prof. Dr. Melih Bulu ile yardımcıları Prof. Dr. Naci İnci, Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez, Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ve YÖK başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç hakkında görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Akademisyenler suç duyurusu dilekçesinde bahsi geçen isimlerin kamu görevlileri olarak kanunda kendilerine verilen görev ve yetkilerden şahsi emelleri için yararlandıklarını, görevlerinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine ve kamunun zararına neden olacak şekilde idari işlemler, eylemler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Atanmış yönetimin eylemlerinin önemli bir kısmının Üniversite Senatosu ve Üniversite Yönetim Kurulu’nu (ÜYK) ele geçirmeye yönelik olduğunu da belirtti.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Ocak'ta, 2015'te AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne kararnameyle rektör olarak atadı. Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne atanmasına öğrenciler ve akademisyenler tepki gösterdi.

İlk defa üniversite dışından bir rektör atanmasına da karşı çıkan ve Bulu'nun "kayyum" olduğunu söyleyen öğrenciler, 4 Ocak'ta Boğaziçi Üniversitesi'nde protesto gösterileri düzenledi. Polis, öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Üniversite kapısına kelepçe vuruldu.

Bulu'yu protesto eden Boğaziçi Üniversitesi'nden akademisyenler de rektör devir-teslim törenine tepki göstererek Rektörlük binasına sırt dönme eylemi başlattı.

Eylemler sürerken Melih Bulu 15 Temmuz'da yayınlanan bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevinden alındı. Yerine vekaleten Prof. Dr. Naci İnci atandı.

"Kayyum rektör istemiyoruz", "Melih Bulu istifa", "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" diyen öğrenciler, mezunlar, çalışanlar ve akademisyenler protestolarını 4 Ocak'tan bu yana sürdürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN