Prof. Dr. Bulu'nun intihalini rapor ortaya çıkardı: Yüzde 30'u çalıntı

Prof. Dr. Bulu'nun intihalini rapor ortaya çıkardı: Yüzde 30'u çalıntı

Boğaziçi Rektörlüğü'ne atanan ve görevden alınan Prof. Dr. Bulu'nun doktora tezindeki intihal bulguları hakkında 45 sayfalık rapor hazırlandı. Raporda 32 kaynaktan yapılan 70 ayrı alıntıda intihal bulgusu olduğu, alıntıların tezin 40 sayfasına dağıldığı ve yüzde 30’unu oluşturduğu belirtildi.

Boğaziçi Rektörlüğü görevinden 195 gün sonra alınan Prof. Melih Bulu’nun doktora tezinde intihal yaptığı ve bu nedenle YÖK’ün hedefinde olduğu ortaya çıkmıştı. Hatta YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bizzat görüştüğü belirtilmişti.

Sözcü Yazarı İsmail Saymaz, Bulu hakkındaki intihal raporuna ulaştı. 45 sayfalık rapora göre Bulu’nun doktorasında 32 kaynaktan yapılan 70 ayrı alıntıda intihal bulgusu var. 70 alıntıdan 28’i kaynakçada belirtildi. Kelimesi kelimesine yapılan 4 alıntı ise başkasına ait olduğu belirtilmeden ve kaynakçada anılmadan kullanıldı. Alıntılar tezin 40 sayfasına dağılıyor ve yüzde 30’unu oluşturuyor.

45 SAYFALIK İNTİHAL RAPORU HAZIRLANDI

Saymaz yazısında, Bulu'nun Boğaziçi Rektörlüğü'ne atandıktan birkaç gün sonra doktora tezinde intihal yaptığına dair suçlamalar karşısında "Benim hatam, (alıntıları) tırnak içine almamış olmak" dediğini hatırlattı ve "Bulu'nun 'tırnaksız' tezi neden YÖK'ün sayfasından apar topar kaldırıldı?" diye sordu.

Boğaziçi Üniversitesi için Mezunlar Girişimi'nin kurulduğunu belirten Saymaz, Girişim üyelerinin YÖK'ün internet sayfasından Bulu'nun doktora ve yüksek lisans tezlerini temin ettiğini, Avrupa ve Amerika'da yaşayan aralarında bilim insanlarının da olduğu Boğaziçililerin tezleri bilimsel kriterlere göre irdeleyerek 45 sayfalık intihal raporu yazdığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN