Memur ve emekliler için zam mesaisi bugün başlıyor

Memur ve emekliler için zam mesaisi bugün başlıyor

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri bugün saat 14.00'te gerçekleşecek. Toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yanı sıra yetkili sendika Memur-Sen 11 hizmet kolunun temsilcisiyle masada olacak.

Milyonlarca memur ve emeklisinin merakla beklediği 7'nci dönem toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor. İlk toplantı bugün saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak. Toplantıda memur ve emeklisinin iki yıllık zam oranları değerlendirilecek. Memur-Sen 2024-2025 dönemi için yüzde 110 zam talebinde bulunuyor.

kapak-002.jpg

ZAM VE SOSYAL BEKLENTİLER GÖRÜŞÜLECEK

Ağustos ayında tamamlanması beklenen zam pazarlığında memurun beklentisi 2024 için yüzde 70 olurken 2025'te ise yüzde 40 zam olarak açıklandı. Ayrıca aylık 7 bin 650 lira kira yardımı ve eş yardımının 2 bin lira olması da talep ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN