Meral Akşener'den Mansur Yavaş'a 'risk' çıkışı: Ayıplıyorum...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Mansur Yavaş’ın "Adaylığımda samimi olsaydı, altılı masada ismimi gündeme getirebilirdi" sözlerine, "Risk almalıydı milletin talebini kabul etmekten korktu" yanıtını verdi. 'Mansur Yavaş korkaklığını bizim partimize operasyon çekerek cesaret örneği haline çevirdi' diyen Akşener, Yavaş'ı ayıpladığını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Maltepe'de esnafı ziyaret etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bir televizyon programındaki açıklamalarının sorulması üzerine 'Risk almalıydı' diyen Akşener, "Diyor ki 'Ben aday olsaydım kazanırdım.' Evet kazanacaktı. Şimdi döndürüp bütün suçu Meral Akşener'in üstüne atmak korkaklığı gizlemektir." ifadelerini kullandı.

'RİSK ALMALIYDI...'

'Mansur Yavaş korkaklığını bizim partimize operasyon çekerek cesaret örneği haline çevirdi' diyen Akşener, Yavaş'ı ayıpladığını söyledi. Kendisine şahitli, ispatlı bu (adaylığı) söylendi. Dolayısıyla cesaret edemedi. Vatandaşın, milletin talebini kabul etmekten korktu... Ya herro ya merro diyemedi... O cesareti gösteremedi, o mücadeleyi veremedi. Şimdi bu çerçeve içinde bakıldığında bir risk almalıydı. Ben olsam alırdım. Şimdi böyle bir çerçeve içerisinde ne olacak ben adayım demiş olsaydı.

'SUÇU MERAL AKŞENER'İN ÜSTÜNE ATMAK KORKAKLIKTIR'

Diyor ki 'Ben aday olsaydım kazanırdım.' Evet kazanacaktı. Şimdi döndürüp bütün suçu Meral Akşener'in üstüne atmak korkaklığı gizlemektir.

Sonuç itibariyle o günler geçti, bugün itiraf etti. Partimizin il başkanının, bütün ilçe başkanlarının istifa ettiğini ve kendisiyle çalıştığını itiraf etti. Yani cesareti İYİ Parti'ye göreymiş. Kendisini alkışlıyorum" dedi.

Akşener, "Daha sonra, keşke aday olsaydım diye pişmanlık duydunuz mu?" sorusunu, "Hayır hiç duymadım. Çünkü benim bütün derdim Türkiye'ydi. Ben hiçbir şey istemedim. Bu ülke için istedim, sizler için istedim." diye yanıtladı.

MANSUR YAVAŞ NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 'adaylık çağrısı' sorulan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı Habertürk canlı yayında "'Aday olmadı' diye ben suçlanıyorum. Gerçekten aday olmamı istiyorsanız, 'Hadi çık gel aday ol' demekle olmaz, başka partide kaydım var. 1 gün önce beni arayıp 'Teklif getireceğim, böyle bir şey düşünür müsünüz?' demesi lazımdı. Zaten söyledim oybirliği olsaydı aday olurdum. Aday olsaydım kazanırdım" dedi.

Yavaş, İttifak yapmama kararı sonrası İYİ Parti'deki ayrılıklar için Akşener'in "Partimize operasyon yapılıyor" sözlerini de eleştirerek "İYİ Parti seçmeni 23 ilçe 'Mansur Yavaş'la beraber girelim' demiş. Bu görüş kabul olmayınca zaten büyük çoğunluğu istifa etti. Milletvekili, il başkanı istifa etti. İlçe başkanlarının hemen hemen hepsi istifa etti. Operasyon denilecek bir hal yok, biz 'istifa edin' demedik. Beraber çalışıldı. Başarı varsa da beraber oldu" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN