Meslekten men edilmişti! AYM'den Canan Karatay kararı

Meslekten men edilmişti! AYM'den Canan Karatay kararı

Katıldığı televizyon programlarında hamilelere şeker yükleme testi yapılmasının anne karnındaki bebeğe zarar vereceğini söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştı ve 15 gün süreyle geçici olarak meslekten men cezası verilmişti. AYM, Karatay hakkındaki ’meslekten geçici alıkoyma’ kararını ifade özgürlüğü ihlali saydı.

Sağlıklı beslenme konusunda verdiği demeçlerle gündemden düşmeyen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay 2014 ve 2015 yıllarında katıldığı televizyon programlarında hamilelere şeker yükleme testi yapılmamasının, anne karnındaki bebeklere zarar verdiğini söylemiş ve yapan doktorları da eleştirmişti. Karatay’ın eleştirisinin ardından İstanbul Tabip Odası, Karatay hakkında disiplin soruşturması başlattı. Soruşturma sonucunda Karatay’a 15 gün süreyle geçici olarak meslekten men cezası verildi. Olay sonrası Canan Karatay, AYM’ye bireysel başvuruda bulundu.

KARATAY'IN AÇIKLAMALARI NEDENİYLE CEZALANDIRILMASI İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE MÜDAHALE

AYM, kararında anayasanın 26’ncı maddesine göre herkesin ifade özgürlüğünün bulunduğunu, bunun ancak kanunda belirtilen şartlarda sınırlandırılabileceğini, Karatay’ın açıklamaları nedeniyle cezalandırılmasının da ifade özgürlüğüne müdahale anlamı taşıdığını açıkladı. Mahkeme, yeniden yargılama yapılmak üzere kararın Ankara 12. İdare Mahkemesine gönderilmesini de kararlaştırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN