Spor Ve Diyet Yapanları Çıldırtacak Sözler! Canan Karatay 'Sakın O Yiyeceği Yemeyin Troidi Bozarak Kilo Aldırıyor'

Spor Ve Diyet Yapanları Çıldırtacak Sözler! Canan Karatay 'Sakın O Yiyeceği Yemeyin Troidi Bozarak Kilo Aldırıyor'

Profesör Canan Karatay spor yapanların ve diyet yaparak kilo vermek isteyenlerin favorisi olan besin için 'at yiyeceği sakın yemeyin' dedi. Faydasından çok zararı olduğunu açıklayan Karatay bu sefer diyet ve spor yapanları kızdıracak.

Sporcuların ve diyet yapanların formda kalmak sıklıkla tükettiği yulafla ilgili Prof. Canan Karatay ezber bozan açıklamalar yaptı. Diyet yapanların favorisi olan yulaf lapası ve yulafı hedef alan Profesör Canan Karatay sanıldığının aksine yulafın sağlıklı olmadığı için tüketilmemesi gerektiğini belirterek sakın yemeyin dedi.

canan-karatay.jpg

YULAF TİROİDİ BOZUYOR VE KİLO ALDIRIYOR

GZT’den Ümmü Gülsüm Durmuş'a konuşan Karatay özellikle diyet yapanların beslenme listesine eklenen yulafa sıcak bakmadığını ifade etti. Karatay yulaf için troidi bozarak kilo vermek yerine kilo aldırdığını söyledi.

Yulaf için insan besini değil diyen Karatay atları beslemek için kullanılan yulafın guliten deposu olduğunu ve insan metebolizmasına zararlı olduğunu belirtti.

yesim-erbil.jpg

GLUTEN GERÇEKTEN ZARARLI MI?

Diş macunlarında, şampuanlarda ve kremlerde kıvam arttırıcı olarak bile kullanılan gluten buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunuyor. Uzmanların bir kısmı gulitenin Çölyak hastaları dışındaki insanlar için güvenli olduğunu söylerken, kimileri de glutenin herkes için zararlı olduğunu ileri sürüyor.

En son Prof. Dr. Cana Karatay yulafın guliten içerdiği için troidi bozduğu ve zararelı olduğunu açıkladı.

Konu hakkında açıklama yapan Endokrin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Erbil, glutenin isminde geçen “glu” kesilmesi yapışkan anlamına geldiğini ve kıvam vermek için kullanıldığını söyledi Erbil, vücuda giren gulitenin bağırsaklara yapışıp yıllarca kaldığı ve tiroid hormonuna benzeyen gulitenin benzer yapısı nedeniyle tiroide saldırdığı yolundaki iddiaların hiçbir bilimsel olmadığını belirtti.

tiriod.jpg

TİROİD NEDİR?

Vücudun tiriod hormonu üreterek pek çok fonksiyonuna yardımcı olan tiriod boğazların iki yanında soluk borusunun önünde yer alan bir organdır. U ve ya H harflerine benzetilen tiriod aslında kelebek şeklindedir. Tiriod vücutta pek çok fonksiyonun düzenlenmesini sağlayan hormonların üretiminden sorumludur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN