Meteoroloji 53 yıldır böylesini görmedik demişti! Daha beteri geldi. Hiç iyi değil diyerek uyardı

Meteoroloji 53 yıldır böylesini görmedik demişti! Daha beteri geldi. Hiç iyi değil diyerek uyardı

Türkiye'de kışı yaza çeviren sıcaklıklar konusunda uyarılar geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 53 yıl boyunca böylesini görmedik diyerek işaret etti. Sektör kaynaklarından gelenlere göre, daha beteri yola çıktı. İşte tüm detaylar...

Meteorolojinin ardından bir uyarı daha geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 53 yıldır böylesinin görülmediğini işaret etmişti. Sektör kaynaklarından gelen uyarılara göre, daha beteri geliyor. Hiç iyi değil diyerek yapılan uyarı paylaşıldı.

SON 53 YILIN EN SICAĞI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ocak ayı sıcaklık değerlendirmeleri paylaşıldı. Değerlendirmelere göre, son 53 yılın en sıcak ocak ayı ölçüldü. Verilere göre, 2024 Ocak ayının ortalama sıcaklık değerleri 5,7 derece olarak ölçüldü. Yıllar öncesinde yapılan ortalama sıcaklık ölçümü 2.8 derece olurken, sıcaklık farkı 2,9 derece olarak paylaşıldı.

ggtcx3kwiaa-ejf.jpg

EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜK ÖLÇÜLEN SICAKLIKLAR

Ortalamanın üzerinde sıcaklık gösteren ocak ayında en düşük sıcaklık ve en yüksek sıcaklıklar paylaşıldı. Verilere göre;

  • En düşük sıcaklık -31,3 dereceyle Ardahan.
  • En yüksek sıcaklık 29,3 dereceyle Akçakoca olarak ölçüldü.

239997-001.webp

ÇOK SICAK GEÇİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinin ardından sektör kaynağından şubat ayı işaret edildi. Sosyal medya üzerinden hava tahminlerinde bulunan Meteoroloji Bey, şubat ayı için uyarılarda bulundu. Ocak ayında kırılan rekorun ardından bir rekor da şubat ayı için bekleniyor. Çok sıcak bir kış ayından geçtiğimizi belirterek, "Hiç iyi değil. Çok çok anormal" ifadelerini kullandı.

ŞUBAT TARİH YAZACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, tarih boyunca şubat ayında ölçülen ortalama en düşük sıcaklık -2,3 derece, ortalama en yüksek sıcaklık ise 6,5 derece olarak ölçüldü. Bu ortalamanın 2024 Şubat ayı itibariyle değişmesi beklenenler arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN